dimecres, 10 de novembre del 2010

L'ajuntament de Castellar endeutat al 107%

Semàfor vermell a l’endeutament fins al 107 % al qual el nostre ajuntament haurà de fer front el proper any. En tres anys i mig hem augmentat el nostre deute en un 25%. Tot i l’esforç tècnic per fer la balança entre ingressos i despeses no hi ha hagut una voluntat ferma per generar un canvi de rumb a gran escala i els projectes megalòmans del PSC passen factura a la ciutadania.

La Plaça Major ha passat de valdre’ns 9 milions d’euros (pressupostats per CiU i ERC) a 25 milions d’euros. Això, que és una situació anòmala, se’ns presenta com un fet recorrent i normal. Però no ho és. No només pel cost econòmic sinó perquè, com ja hem anat denunciant, el Mirador com a projecte no és el centre cívic que imaginàvem i no ha esdevingut una infraestructura que puguin gaudir tots els castellarencs, així com tampoc ha servit per crear noves sinergies entre les entitats. Tanmateix tot el que va invertir-se en la connexió Ter-Llobregat o el polígon desert de Can Bages també són altres causes per les quals es pot explicar la situació econòmica actual.

De retruc els serveis al ciutadà i els seus drets quedaran afectats.Els pressupostos participatius dels quals feia gala l’equip de govern desapareixen, l’oficina local d’habitatge perd 3000 euros de pressupost, s’acabarà el mandat sense cap habitatge de protecció oficial, sense un centímetre de carril bici, sense un carrer de prioritat invertida, amb un pla director de la bicicleta aprovat per ple que descansa en el somni dels justos. Raons de pes per no ser còmplices d’aquest pressupost.