dimarts, 25 de novembre del 2014

Els sous dels regidors socialistes


Al principi del present mandat, l'Alcalde de Castellar va proclamar en els jardins del Palau Tolrà que abaixaria el sous dels regidors un 10%. L'Actual es va afanyar a fer el titular tot i que sabia, per que així ho van demostrar els grups de l'oposició, que la reducció del sou en relació al que en aquells moments cobraven era del 5% i no del 10%. 

Què ha passat amb alguns dels sous dels regidors des de 2011 fins avui?

En l’actual mandat, el nostre Alcalde té també un càrrec a la Diputació. En prendre possessió d’aquest càrrec, l'Actual, manipulant la veritat, va titular que l'Alcalde renunciava al sou de l'ajuntament. Un Alcalde per llei no pot tenir dos sous i degut a això, i per obligació, va haver d’escollir. Va escollir el sou de la Diputació que era el més elevat (83.538€/any). Com que l’Alcalde deixava de cobrar de l’ajuntament, l’equip de Govern va dir que aquest estalvi revertiria en polítiques socials.

La regidora Glòria Massagué (31.000€/any), va iniciar el mandat amb una regidoria que, entre d'altres, incloïa la cartera de joventut. Als pocs mesos la cartera de joventut va passar al regidor Daniel Pérez, i el seu sou va augmentar de 16.000 a 20.000€/any, però sense modificar-se el de la regidora Massagué per la disminució de responsabilitats.

La regidora d'Educació, Maria Antònia Puig, va començar l’actual mandat amb un sou de 16.000€/any i ara n'està cobrant 34.500. S’ha justificat davant la ciutadania aquest augment de més del 50%?

El dimitit regidor Víctor Cuervo, va ser substituït pel regidor Ramon Fernández que cobra 12.000€/any. Les tasques que oficialment feia el Sr. Cuervo (adjunt de voluntariat i Esport Escolar) no les ha assumit el Sr. Fernández que segueix cobrant el mateix que cobrava el Sr. Cuervo. Era necessària la regidoria que ocupava el Sr. Cuervo?. Actualment tots els regidors del PSC cobren, inclús quan la seva dedicació sembla innecessària com acabem d’explicar. A l’anterior mandat l’equip de govern, incloent l’alcalde, constava de 10 regidors, ara en calen 13. Està justificat aquest increment? Hi ha més coses a gestionar en aquest mandat que en l’anterior?

De fet, i això és el més greu, l’increment de regidors de l’equip de govern s’ha traduït en un increment global dels seus sous. Sense tenir en compte el sou de l’alcalde (60.700€/any), els altres 9 regidors del primer govern del PSC a Castellar, l’any 2007, cobraven un total 258.000€/any. El 2014, malgrat que havien dit que s’abaixaven els sous, les retribucions dels 12 regidors del PSC sumen 319.000€/any. És a dir, el sou al que l’Alcalde va proclamar que renunciava a l’inici d’aquesta legislatura i que va dir que s’utilitzaria per accions socials se l’han repartit entre els regidors de l’equip de Govern (258.000 més 60.700 són 318.700€/any, arrodonint a l’alça 319.000€/any).

Les mentides i manipulacions acaben per sortir a la llum. L’actual equip de govern ens surt més car que l’anterior. El global dels sous dels regidors no s’ha reduït tal i com van anunciar a l’inici de legislatura, s’ha incrementat. El sou de l’Alcalde no s’ha utilitzat en despeses socials, s’ha acabat repartint entre els regidors de l’equip de govern, o es que això ho considera una “acció social” el Sr. Alcalde?.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

A l.hora dr les campanyes diuen una cosa i després fan doncs...aixó.
Estic molt sesabuda d.aquesta gent. I pensar que jo havia votat PSC a les municipals.generals i autonómiques!!!! Sento vergonya de mi mateixa

Anònim ha dit...

Quina vergonya, no sabia que aquí a Castellar també estan enredant a tots els vilatans, aquesta gent que governa amb una majoria son un perill, poden fer i desfer sense que ningú els pari i el que es pitjor, robant els diners de tots, repeteixo, una VERGONYA.

Anònim ha dit...

Això ja va passar a la legislatura passada. Al principi hi havia dues regidores amb una jornada reduïda, la Pepa Martínez i l'Antònia Pérez. En un moment donat van augmentar dedicació, és a dir sou i ningú ho va saber mai i diria que hi havia algun altra cas... Queda molt bé al principi fer veure que són honestos, però al final acaben fent com tots. I qui dia passa any empeny. Actualment hi ha unes quantes jornades amb decicació completa que cobren els seus 45.000€ anuals, però en canvi l'ajuntament per les tardes acostuma a està sempre tancat. Segur que no necessiten tota la jornada laboral per fer la feina que fan, tot i que ho negaran i parlaran que sempre estan al peu del canó i que tenen molta responsabilitat... però en canvi l'ajuntament retalla a entitats, educació i temes socials, no tenen responsabilitats aquestes entitats? Els polítics no haurien de tenir jornades completes i haurien de mantenir la seva feina, per evitar aquesta dependència. Diria que amb menys polítics es podria gestionar un ajuntament. L'altre tema és el que s'emporten els partits a part dels sous. Cada partit rep una compensació econòmica en funció de la representació al ple. Com que el PSC té 13 regidors cobra cada més pel seu partit 1225€/mes, CiU 505€/mes i Altraveu i PP 345, en total uns 29.040€/mes, quan reben les entitats d'aquest municipi cada any? Em sembla del tot injust!

Anònim ha dit...

Dius que el PSC cada any, a part dels 319.000€ de sous, cobra 14.700€ pel partit. Això és un escàndol! Quina entitat de Castellar rep un ajut semblant?

Juli ha dit...

aquí els que foten el gran recapte són els socialistes de Castellar