dimecres, 19 de novembre del 2014

L'Altraveu demana responsabilitats pels abocaments irregulars de l'empresa SATINA al riu Ripoll.


L'Altraveu ha entrat a registre avui una proposta per la qual demana la retirada del projecte de connexió de l'empresa Satina a la xarxa de clavegueram municipal. Des del nostre partit, reclamem l'establiment de mesures necessàries per evitar els abocaments d'aigües residuals irregulars al riu Ripoll que fa actualment aquesta empresa.

Fa uns mesos, la nostra agrupació va detectar que la fàbrica no depurava l'aigua que utilitzava i la retornava bruta al riu. Ens vam posar en contacte amb el govern municipal i des de la regidoria de Medi Ambient es va plantejar la connexió de la indústria a la xarxa de clavegueram municipal, per tal de recollir les seves aigües residuals i tractar-les a la depuradora municipal. Considerem que no és responsabilitat municipal que una empresa cometi irregularitats, i més si és un cas reincident. A més més, existeixen estudis anteriors, que desaconsellen la realització de la connexió de la Satina amb la xarxa de clavegueram municipal, degut a la manca de capacitat de la depuradora municipal per poder assumir el gran volum d'aigües a tractar. Creiem que cal plantejar una solució alternativa que passi per la responsabilitat empresarial i pensem que cal informar sobre els abocaments irregulars de la Satina a través dels mitjans de comunicació municipals. Actualment, poden existir casos de vilatans que estiguin utilitzant aquestes aigües per usos d’horta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que sí, que és responsabilitat municipal quan una empresa comet irregularitats, doncs l'Ajuntament ha de vetllar per que es compleixin les normes d'abocament. Aquesta empresa, no va tenir alguna denúncia, e inclús alguna sentència per contaminació? Crec que té depuradora pròpia, el problema és que els costa diners posar-la en marxa, i per aixó vol que paguem el "pato" el poble. Ben fet de denunciar-ho.
Carles Pérez Creus