Qui som

QUI SOM L´ALTRAVEU?

Som un grup de castellarencs i castellarenques que volem participar de la política al poble. No ens sentim motivats per la lluentor dels diners, ni pels càrrecs, ni per la revenja contra ningú. No som aquí per afany de lucre i procurarem que cap altre ho faci a costa d'aquest projecte.


QUÈ PENSEM?

No som neutres ni apolítics. Tenim un tarannà i una ideologia oberta i diversa, amb tants matisos com persones. Això, doncs, no impedeix que altres persones del poble puguin formar part d´ aquest projecte. Per tant, animem a tothom a què s'hi afegeixi.


QUÈ ENS PREOCUPA?

Defensem aferrissadament el bé comú, la solidaritat i la diversitat perquè creiem que això ens dignifica com a persones. Si algú creu que, sovint, els interessos del més feble s´ han de veure relegats a un segon pla, pel fet de ser-ho, no trobarà mai la nostra aprovació. Considerem com a prioritat la convivència pacífica i el respecte entre els ciutadans. Defensem el dret a viure sense por i a expressar-se de manera lliure.

Volem protegir el territori i el paisatge urbà davant del desastre de l’especulació i dels interessos particulars. Lluitarem per un municipi veritablement sostenible. Preferim gaudir de menys recursos econòmics abans que aquests vagin en detriment de la salut o de la qualitat ecològica de l’entorn.

Donem molta importància a l’educació i a la cultura que, com a valor, cal treballar des de tot el ventall d´organitzacions possibles, inclosa la de l´òrgan de govern.


COM HO VOLEM FER?

Creiem en el consens per a trobar solucions. Exigim sentit comú i creiem en la paraula per arribar a acords en benefici exclusiu de la ciutadania.

Fomentarem l'autèntica participació ciudadana, exhaurint totes les vies de comunicació possibles per a impedir l´allunyament dels castellarencs i castellarenques de l´Ajuntament.

Vetllarem per la transparència en la contractació municipal d'empreses i de personal. Tanmateix, defensarem la transparència econòmica dels càrrecs públics i llur independència dels grups de poder econòmic.

  • La nostra representació en la legislatura serà rotatòria seguint l´ordre nominal de la llista electoral.
  • Les retribucions econòmiques dels regidors/regidores aniran a un fons que administrarem tots per consens.
  • No farem cap pacte de govern, així com tampoc d´oposició, amb cap altre partit.
  • Els acords que es puguin prendre amb la resta de partits polítics seran en funció del seu contingut, sempre que suposin un clar benefici per a la ciutadania.
  • Qualsevol canvi en els punts exposats serà efectuat amb el consens de L´Altraveu.