dissabte, 20 de novembre del 2010

Candidatures Alternatives del Vallès, l'alternativa real al discurs únic a les municipals del 2011

LES CANDIDATURES ALTERNATIVES DEL VALLÈS REFERMEN I AMPLIEN EL SEU PROJECTE DE MUNICIPALISME DE L’ESQUERRA ALTERNATIVA PER AL VALLÈS OCCIDENTAL.
Avui dissabte, en el decurs d’una assemblea de caràcter extraordinari celebrada a Rubí, les Candidatures Alternatives del Vallès han decidit renovar la seva aposta de coordinació de cara a les municipals de l’any vinent.

“Ara era el moment de plantejar-nos de forma conjunta si calia reeditar la nostra coalició, qui l’havia de formar i sota quins principis calia fer-ho” ha declarat un dels responsables de l’organització de l’acte que
afirmava també que “és per això que avui hem debatut les nostres línies programàtiques comunes, la nostra organització interna i sobre tot el codi ètic que de forma conjunta assumirem totes les persones que puguem tenir un càrrec en nom de les CAV”.

El resultat de l’assemblea d’avui ha estat refermar clarament el desig de les CAV de continuar amb la seva coordinació, aprofundint-la i ampliant-la a altres municipis de la comarca. En aquest sentit cal remarcar que a més de representants de les nou candidatures locals que actualment formen part de les CAV, la jornada ha comptat amb la presència de convidats de candidatures locals de Santa Perpètua de la Moguda (PCCA), Castellbisbal (AC) o Palau Solità (CUP) que podrien afegir-se al projecte comú de les CAV. Igualment han participat de l’acte altres grups de fora de la comarca com el MALL de Llinars, La Trobada de Nou Barris o Independents x Mollet amb la intenció de compartir experiències i iniciar un camí per futures possibles col·laboracions.

Més enllà de la decisió d’enfortir i ampliar el projecte de coordinació de forces locals que aposten per una altra forma de fer política, les CAV han debatut i elaborat els documents que els definiran de cara a la població a les properes eleccions municipals. A partir d’aquest moment aquest documents seran debatuts a les diferents assemblees locals per poder-los tancar i aprovar durant el mes de gener pròxim.
Els organitzadors destaquenn l’àmplia participació a la jornada i sobretot l’harmonia i la coincidència en la majoria de plantejaments de cara a convertir-se en una alternativa real a la comarca.

Cal recordar que ja fa 8 anys que alguns col·lectius i candidatures locals de l’esquerra alternativa del Vallès Occidental tracten de coordinar esforços per a elaborar i oferir propostes alternatives al model territorial, polític, social, urbanístic i ecològic que s’imposa en la nostra comarca. Parteixen de la seva autonomia com a grups locals arrelats a la realitat més propera, però troben punts d’unió en els seus plantejaments alternatius i en les problemàtiques globals que han d’afrontar i que van més enllà dels seus respectius municipis. Durant aquesta última legislatura han estat presents al Consell Comarcal.