diumenge, 14 de novembre del 2010

Cal que l’Altraveu es presenti, però cal que tu hi siguis

Formo part de L’Altraveu i volia escriure sobre el recent acte en relació a la pregunta “Cal que L’Altraveu es torni a presentar?”. Per si algú té el més mínim dubte de les nostres valoracions, vull deixar molt clar que el nostre projecte continua sent totalment vàlid des que el vam proposar ara fa prop de quatre anys. Dóna opcions a tota aquella gent que, d’una o altra manera, es troba dins el que s’ha anomenat darrerament “desafecció política”, és a dir, afectats per la desconfiança profunda de l’actuació dels polítics dins els partits tradicionals, i de la manera com aquests estan fent política.

És precisament perquè els que vam portar endavant el projecte, vam creure, i continuem creient, que cal trobar noves formes de fer i participar de la política, que ens vam engrescar en el projecte de l’Altraveu. Però no ho podem fer sols. Aquest és un projecte basat en la política més propera, com és el cas del municipalisme, on la base ha de ser la participació directa de tothom que vulgui intervenir en allò que considerem nostre: el municipi. Està fet per a aquells que creuen que no tot ha d’estar en mans d’un sistema polític on prima el vot i la representativitat per sobre de la participació, continuada i constant, de la ciutadania en els processos de decisió.

Aquest intent que es va posar en marxa a les darreres eleccions municipals, ha passat a ser una realitat viva que, tot i no ser fàcil portar a terme, ha pogut demostrar que amb pocs mitjans però amb l’empenta que proporciona saber que estem representant les veus d’una ampla i diversa ciutadania, podem incidir en molts aspectes de la política municipal, malgrat que els mecanismes actuals de funcionament de la maquinària política, estan pensats per beneficiar la dinàmica dels grans partits amb funcionaments jerarquitzats, i no per una ciutadania que vulgui trobar-se representada de forma directa i realment democràtica, on totes les opinions compten, i on les decisions són presses no per majories i minories, sinó per consens i contrast de les diverses opinions.

És per això que vull cridar l’atenció dels que heu deixat de creure en una política que ha donat pas a la desafecció, per dir-vos que no podeu perdre l’oportunitat que se us ha obert just al vostre costat, i convidar-vos a recolzar el projecte de l'única manera que és possible: PARTICIPANT.

Es pot fer de moltes maneres i amb diferents implicacions, però cal deixar de dir que no ens agrada com es fa la política, per començar, d’una vegada per totes, a construir les noves formes. Vine a dir com creus tu que s’ha de fer!!!

Jesús Calàbria