dimarts, 8 de març del 2011

Dia internacional de la dona

Cada 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones, data en què es commemora la lluita pels drets de les dones per la seva participació a la vida pública i pel seu desenvolupament personal.
L’origen d’aquesta diada es remunta a l’any 1908, quan 146 treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton, de Nova York, van morir en un incendi durant una protesta deguda a les seves pèssimes condicions laborals i els seus baixos salaris.
Dos anys després, la Conferència Internacional de Dones Socialistes es va reunir a Copenhaguen i va proclamar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, a partir de la proposta de la dirigent alemanya Clara Zetkin. La proposició fou aprovada unànimement per més de 100 dones procedents de 17 països diferents.
Actualment, aquesta diada està reconeguda per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i se celebra arreu del món. 
Tot i els anys que ens separen de l'origen d'aquesta diada, malauradament encara vivim en una societat marcadament patriarcal. La igualtat de la dona és una lluita que s'ha de dur a terme des de les polítiques laborals, socials i educatives. És una lluita de tots/tes.

L'Altraveu s'uneix a la celebració de la Dona Treballadora i anima tothom a sortir al carrer i participar de les iniciatives proposades al nostre municipi amb motiu d'aquesta efemèride. Tanmateix vol subratllar que la igualtat arribarà quan tots els estaments de la societat la reivindiquin els 365 dies a l'any.