dimarts, 13 de juliol del 2010

Gràcies.Tercera bicicletada pel Vallès

Any rere any reivindiquem l’accés i la circulació amb seguretat de les bicicletes pels nostres municipis i l’entorn de la comarca. Seguint amb aquest valor, cal agrair a tota la gent que va participar en la tercera bicicletada pel Vallès el passat 11 de juliol de 2010. Tot i la forta calor una trentena de castellarencs i castellarenques vam anar fins a Badia amb bicicleta pels camins i carrers de la comarca. Durant el recorregut vam trobar-nos amb els grups d’altres indrets que també en participaven i finalment tots junts vam dirigir-nos fins al municipi organitzador de la jornada on 400 ciutadans vallesans vam esmorzar plegats.

Aquesta jornada reivindicativa cal prendre-la seriosament. El pla de mobilitat local de Castellar no comptarà amb un pla director per les bicicletes, un acord que es va aprovar per unanimitat en el ple d’abril de 2008. Sembla que el govern actual considera que no hi ha demanda d’ús d’aquest mitjà de transport al municipi. Fa temps que reclamem un altre model de mobilitat que aposti pels mitjans més sostenibles: caminar i anar en bici, no tan sols com a lleure sinó com a mitjà de transport habitual per desplaçar-se a qualsevol lloc, com ara bé la feina. Ara per ara qui va en bici topa amb obstacles, itineraris discontinus, perills, etc.

Cada vegada hi ha més gent que va prenent l’hàbit de desplaçar-se amb bicicleta pel municipi, però en canvi no disposem ni d’aparcaments suficients ni d’espai urbà perquè les bicicletes puguin circular amb seguretat i comoditat; el cotxe continua sent el mitjà més afavorit, fins i tot l’ajuntament actual ha invertit 28.000 euros en una parcel•la privada per fer-hi un aparcament públic per 27 cotxes, calia?

Malgrat tot des de l’Altraveu continuarem treballant per la mobilitat sostenible i farem propostes perquè la bicicleta tingui un espai digne en el municipi.