dijous, 7 de maig del 2015

MÉS SOSPITES DE CONTRACTACIONS IRREGULARS DE PERSONAL A L'AJUNTAMENT



La setmana passada teníem coneixement d'un informe realitzat per l'Oficina Antifrau de Catalunya, on argumentava múltiples possibles irregularitats en el procés de selecció i contractació del cap dels mitjans de comunicació públics de Castellar. L'objectiu d'aquestes presumptes irregularitats, dirigides i orquestrades pel PSC - Som de Castellar amb l'Alcalde Ignasi Giménez al capdavant, buscaven afavorir l'elecció d'una persona de la seva confiança recomanada per l'exalcalde de Sabadell, imputat per diversos càrrecs de corrupció, Manuel Bustos. D'aquesta manera garantien un control dels mitjans de comunicació públics, que lluny de convertir-se en una eina de comunicació imparcial, objectiva i de servei a tots els castellarencs, han esdevingut una eina de propaganda de l'equip de govern, potenciant l'aparició de noticies favorables a la gestió municipal de l'actual alcalde, i minimitzant o contrarestant qualsevol critica al govern.

A partir de l'informe de l'Oficina Antifrau hem pogut saber quines presumptes irregularitats es van cometre per afavorir el candidat interessat, i també hem pogut comprovar que aquestes presumptes irregularitats també s'han produït en el recent procés de selecció del cap de Recursos Humans de l'ajuntament. D'aquesta manera sospitem que també es va contractar una persona de confiança i propera al partit del PSC - Som de Castellar, per tal de tenir un control sobre els treballadors públics i la contractació de nou personal. A més aquesta persona és l'encarregada de revisar i realitzar la investigació sobre les possibles irregularitats denunciades per l'Oficina AntIfrau, cosa que fa dubtar de la seva imparcialitat. Per aquest motiu al passat ple L'Altraveu va demanar la creació d'una comissió de supervisió, formada per tots els grups polítics i personal extern, que controli i vetlli per la correcta realització d'aquesta investigació i es puguin apartar de la funció publica als seus responsables.

Des de L'Altraveu tenim molt clar que l'exercici de la funció pública per part dels treballadors municipals és imprescindible pel bon funcionament de l'administració, totalment necessària per garantir el lliure accés a la funció pública a tota la població amb igualtat de condicions, i sobretot, per vetllar contra la corrupció, el partidisme i els tractes de favor.

Aclarirà el PSC–Som de Castellar alguna cosa sobre totes aquestes irregularitats abans que es celebrin les properes eleccions municipals?

1 comentari:

Anònim ha dit...

La pregunta que feu al final del comentari, la resposta crec que serà NO. No poden explicar les trampes que han fet, segurament perdrien algun vot, encara que no tots els que haurien de perdre, peró son tan arrogants, que no volen que se sàpiguen les seves vergonyes. Esperem que, tard o d'hora, la justícia actui com ho hauria de fer i els regidors enmerdats siguin inhabilitats.-