dimecres, 13 de maig del 2015

L'ALTRAVEU I DECIDIM CASTELLAR


Aquestes eleccions de maig L'Altraveu es presenta com a Decidim Castellar. Per a nosaltres, aquest és un salt natural, prova que no ens aferrem a cap estructura de partit. Sempre hem defensat que les organitzacions són una eina per canviar les coses, però no pas una finalitat en si mateixes. En aquest sentit, Decidim Castellar és un mecanisme més que pretén eixamplar la voluntat de canvi incloent altres col·lectius i sensibilitats diverses per una altra manera de fer política. La gent ha demanat unitat política en múltiples ocasions i creiem que és necessari, en una situació d'emergència com l'actual, obrir processos constituents amb grans majories socials i polítiques. També, o encara més, en els nostres municipis.

Des del nostre punt de vista, supeditar tots els drets (tant els d'autodeterminació, com els socials) a partits polítics que continuen retallant, que acaten la llei Wert malgrat la retòrica i que no ens deixaran cap estructura d'estat per defensar, en el cas que arribem a ser independents, és una veritable estafa.

Decidim Castellar és una prova de la pluralitat del canvi. Procés Constituent, EUiA, Podem i L'Altraveu van impulsar aquest espai l'estiu passat i refermem el nostre compromís de ruptura amb la coalició que establim entre Candidatures Alternatives del Vallès i la CUP, a nivell comarcal.

Al llarg dels últims anys, les lluites al carrer ens han ensenyat que moltes vegades és allà on es disputen els nostres drets. No hem oblidat aquesta dimensió social perquè forma part de la nostra identitat. En aquest sentit, Cal Gorina és el llegat més evident de la nostra tasca. Tot està per fer i tot és possible. Gràcies per aquests darrers quatre anys de mandat a tota la gent que ha participat de l'Altraveu (en el seu vessant social i polític, si és que hi ha alguna diferència entre una cosa i una altra). No hi ha comiat. Continuarem treballant a Decidim Castellar.