dijous, 21 de maig del 2015

DECIDIM PER FER EL POBLE QUE VOLEM


Decidim Castellar és el laboratori de democràcia i de somnis del que parlava l'altre dia en David Fernàndez, som gent del poble que participa sense cap altra interès que el bé comú i la justícia. Tenim bagatge i molt de coneixement, però sobretot moltíssima il·lusió per demostrar que no hi ha millor govern que el seu poble.

Decidim presenta un model, una manera de fer que ens diferencia de tots els altres partits. Decidim per consens en assemblees obertes, no depenem de cap banc ni empresa, no devem res a ningú i tot el que farem per Castellar es centrarà en el bé comú, el de tots no el de uns quants. El nostre model es basa en la participació, en l'empoderament de les associacions i entitats del poble, i defensa la gestió pública del que és de totes i tots.

I és que la sobirania no pot ser un discurs, la sobirania hem de ser nosaltres.

Ser de Castellar no és donar la benvinguda a Boi Ruiz després de tancar les urgències al CAP... ser de Castellar és fer possible reobrir-lo les 24h.

Ser de Castellar no és cedir la gestió dels serveis públics a les grans empreses, és recuperar aquesta gestió per no fer-ne un negoci privat i si un servei públics de qualitat. Remunicipalitzarem els serveis privatitzats per generar més ocupació i de més qualitat, i a més estalviarem (més del 30%).

Ser de Castellar és donar solucions estructurals al problema de l’habitatge i no estar de braços creuats durant 8 anys en que no s’ha construït ni un sol pis de protecció oficial. Ser de Castellar és no permetre desnonaments i forçar els bancs a negociar solucions raonables, i si cal multar-los per mantenir pisos buits a la reserva des interessos especuladors.

Ser de Castellar és no permetre que es destrossi el patrimoni natural i històric de la nostra vila, és defensar-lo.

Ser de Castellar no és multar als nens i nenes per anar amb patinet a través d'una ordenança de civisme copiada de la dreta més reaccionaria. Ser de Castellar és impulsar un model de poble de convivència i de reconeixement mutu: Fer de Castellar un espai per a tots i totes, fer-lo accessible a tothom (també a persones amb diversitat funcional), amb un casal d'entitats potent que sigui un punt de trobada, amb una biblioteca més, situada a l'entrada del poble, i amb un espai jove ressuscitat. Amb espais on la gent gran i la gent jove es pugui reconèixer, on els nens i nenes puguin anar amb patinet sense ser multats, on el 15M pugui tornar a aparèixer, on la PAH pugui reclamar justícia, places on qui es vulgui fer petons d'amagat, pugui perquè deixen de ser un desert de ciment... volem un poble per viure'l i això és el model que defensem a través de les nostres propostes.

Adaptació de la intervenció de Joan Moyà al debat de caps de llistes electorals, previ a les Eleccions Municipals de 24 de Maig de 2015

Escoltar el debat sencer