divendres, 2 de novembre del 2012

Un pressupost marcat per les propostes de L’Altraveu

L'Altraveu ha donat a conèixer quatre propostes per a la sessió plenària del pressupost municipal i les ordenances fiscals. Ha estat un mes d’intens treball en què hem pogut presentar quatre iniciatives referides a la justícia social i la generació de recursos a través de mesures d’estalvi per a partides socials i educatives. L’Altraveu calcula que les seves propostes generarien un estalvi de més 150.000 euros que es podrien destinar a partides prioritàries. Amb la vista posada en la justícia social, i per l’increment de taxes i impostos en un 3,5% per part del PSC proposem una tarifació social a preus públics tenint en compte, a l’hora d’establir els preus, la renda i els membres de la unitat familiar. D'altra banda, apostem per fomentar el mercat de lloguer de pisos buits. Hi ha 827 pisos buits perquè així ho diu el POUM, proposem un increment de l’impost de béns immobles (IBI) de fins el 50% a grans propietaris que mantenen els habitatges buits a la borsa de l’Oficina Local de l’Habitatge, així com efectuar el mateix increment de l’IBI a aquelles entitats bancàries en disposició de pisos buits fruit de desnonaments i que s’han negat a negociar amb la família desnonada un lloguer social.

Per reduir despeses i generar recursos per a partides prioritàries creiem que cal reorganitzar l’equip de govern per optimitzar recursos, ja que ara l’aprimament de l’administració només ha anat en la línia de prescindir de personal que s’ha guanyat la seva plaça. De cara a l’any que ve tindrem 14 persones menys a servei de l’ajuntament. L'Altraveu també presentem mesures d’estalvi del setmanari L’Actual, com ara reduir el gramatge de la publicació.

En tot cas, volem manifestar l'intensa voluntat d’arribar a un acord que afavoreixi la ciutadania de Castellar, tot i la crítica que ens mereix un pressupost esquelètic amb pèrdua de serveis i increment d’impostos i taxes que només contribuirà a pagar despeses financeres calculades en prop d’un milió d’euros. No és el nostre pressupost però no ens desentenem de la situación del nostre municipi. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les vostres propostes son molt interessants; el problema és que son tretze regidors, que encara que les vegin clares, no les poden aprovar perquè ho diu l'oposició que més els toca els dallonses. Tant de bó el poble s'enteri de lo que proposeu i de lo que el Govern no accepta.