diumenge, 11 de novembre del 2012

Comunicat de L'Altraveu per Castellar sobre les eleccions al Parlament

Des de L'Altraveu creiem que ens trobem davant d'unes eleccions transcendentals pel futur del nostre poble i del nostre país. No només està en joc la nostra sobirania i la relació amb Espanya i Europa, sinó que també ens trobem davant d'unes eleccions que decidiran si el nostre país segueix amb el procés de retallades i polítiques neoliberals de desmantellament de les actuals estructures de l'estat del benestar, o ens plantem davant d'un retrocés en drets i serveis bàsics com no s'havia vist mai en democràcia.

Des de L’Altraveu creiem que cal un model de progrés autèntic on els catalans i les catalanes participin directament de les decisions que els afecten. Un progrés en què serà clau assegurar els drets laborals i els drets socials bàsics - com l'educació i la sanitat públiques -, la protecció del territori i dels nostres recursos naturals, la garantia d'un habitatge digne, l'ajuda cap als més vulnerables, i la renovació de la democràcia. La gent de L'Altraveu no podria entendre un procés d'alliberament nacional excloent tots aquests objectius, ja que són les lluites quotidianes que duem a terme a l’Ajuntament. Pensem que l'alliberament nacional i la justícia social són indestriables.

Per tot això i perquè creiem que és de justícia democràtica, volem fer-nos ressò del fet que en aquestes eleccions hi ha un projecte municipalista de base, amb representació a molts pobles de Catalunya que, responent a aquest moment històric, ha decidit presentar-se al Parlament: la Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres (CUP-AE). La poca incidència mediàtica que tindrà aquesta opció per no tenir espai als mitjans públics pels blocs electorals imposats, és la mateixa dificultat que vam encarar en el seu dia L’Altraveu, quan vam voler presentar-nos a les eleccions municipals de 2007, i considerem que és una manifestació més de la pobresa del nostre sistema democràtic. La CUP-AE representen un moviment de base, assembleari, que aglutina molts moviments socials, que porta un programa de renovació i radicalitat democràtica, crític amb el sistema econòmic actual i que proposa alternatives a l'actual situació de crisi agreujada per l’estafa econòmica que estem patint amb la complicitat de la majoria de partits polítics amb representació institucional. La CUP són un projecte nascut des de la base dels pobles i ciutats, amb la participació directa de la gent, sense estructures jeràrquiques, obertes a tothom i amb qui hem compartit moltes de les nostres reivindicacions al carrer i als ajuntaments i ens agradaria que fos considerada per vosaltres com una opció electoral a tenir en compte en el mapa polític català.

Unes eleccions són sempre importants, però volem destacar que ens hi juguem la independència de Catalunya de la mateixa manera que ens hi juguem seguir sent còmplices de la injustícia, de les agressions a les classes menys afavorides, de les ajudes als bancs i de la cessió davant dels poders econòmics que ha provocat la mateixa crisi. És el nostre moment per fer evident que cal una majoria social que aposti per polítiques transformadores que reverteixin en la construcció d'una Catalunya justa i veritablement democràtica. Des de L'Altraveu volem que, a partir del proper 25 de novembre, tothom pugui sentir-se representat per persones valentes i amb la sensibilitat necessària per fer un país lliure en tots els sentits.