divendres, 9 de març del 2012

El model econòmic de Castellar ha de passar per recuperar serveis privatitzats

Sige ha invertit 2,85 milions d'euros en l'ampliació de l'equipament municipal, però a quin preu?
Al llarg dels anys, els governs municipals han renunciat a gestionar de manera directa els serveis en favor d’empreses privades que converteixen el servei en un negoci.
Des de l’Altraveu, i compartint criteri amb les Candidatures Alternatives del Vallès, pensem que el repte dels nostres ajuntaments és el de ser capaç de generar llocs de feina i vetllar directament perquè les condicions  laborals siguin respectuoses amb els drets dels treballadors i de les treballadores. Així doncs, la tendència de tot municipi ha de ser la de municipalitzar els serveis que ofereixen a la ciutadania. Casos com els de les llars  d’infants, els casals de joves, els d’estiu, els de les piscines municipals, que abans es feien des de l’ajuntament han anat traspassant-se a empreses, argumentant l’abaratiment de despeses per part de l’ajuntament. Si bé, volem destacar que sovint per inversió i per especialització, hi ha empreses que fan una feina responsable al nostre poble i que seria inviable per part de l’ajuntament, massa vegades es dóna el cas que sota l’etiqueta d’externalització, l’ajuntament no fa res més que delegar responsabilitats. Si una empresa és capaç de generar beneficis, per què l’ajuntament hi renuncia sistemàticament?

A banda dels possibles ingressos que podria generar a l’ajuntament, que és l’administració que també pot contribuir a la redistribució de la riquesa al municipi, la recuperació de serveis privatitzats, augmenta la transparència de la gestió del personal i del propi servei.

Amb aquest compromís, L’Altraveu i les Candidatures Alternatives del Vallès editaran una publicació amb un seguit d’accions per reclamar la gestió directa dels serveis, alhora que ens comprometem a defensar els serveis públics i l’atenció a la ciutadania. Defensar el model públic és també defensar un model econòmic.