diumenge, 26 d’octubre del 2014

Un projecte ciutadà il·lusiona Castellar




La primera assemblea oberta de l'agrupació ha comptat amb una setantena de persones

La primera assemblea oberta de l'agrupació ha comptat amb una setantena de persones a la Sala petita de l'Auditori. La jornada tenia com a objectiu reflexionar sobre la necessitat d'un espai d'aquestes característiques a Castellar i sobre el codi ètic d'aquesta possible candidatura. En primer lloc, s’ha posat al corrent a l’Assemblea del camí que diversos col·lectius com el Procés Constituent, l'Altraveu, Podem i EuiA han seguit per impulsar aquesta proposta. S’ha insistit en el fet que és una proposta “que ha d'engrescar i motivar la gent de Castellar”. Després, els assistents han treballat en grups i han reflexionat sobre alguns dels aspectes a tenir en compte com a full de ruta per a aquest projecte popular que engega. Algunes de les idees que han anat centrant el debat al llarg del matí han anat en la línia de separar la vella política de partits tradicionals i la necessitat de la política ciutadana, feta des de Castellar. Els assistents, provinents de partits, entitats i col·lectius diversos han coincidit a assenyalar que cal engrescar la gent perquè s'impliqui en el canvi que s'està vivint a nivell estatal i nacional i que té un reflex en el municipi. En aquest sentit, des del públic s'ha manifestat el cansament de “la política de sempre”.

També s'ha destacat la voluntat d'englobar gent de sectors i col·lectius diversos que tinguin el compromís de complir un codi ètic social, polític i econòmic, de vetllar per la transparència política i la garantia dels drets bàsics de la ciutadania i dels pobles.

Aquesta iniciativa de confluència té el seu paral·lelisme a d'altres poblacions del Vallès on diversos moviments, entitats i partits polítics que creuen en una política honesta, s'han posat a treballar conjuntament per generar dinàmiques alternatives a les actuals per presentar-se a les eleccions municipals. El grup impulsor del projecte (Procés Constituent, EUiA, membres de Podem i l'Altraveu) ha valorat molt positivament la implicació i la participació de l'acte i i en breu es comunicarà la data i el lloc de la propera trobada.