dijous, 6 de setembre del 2012

L’Onze de setembre, tothom al carrer!


Aquest Onze de setembre L’Altraveu participarà del primer acte unitari per la independència amb altres formacions polítiques i col·lectius del municipi.

L’esdeveniment serà al carrer de les Roques a partir de les 9.30 h i és obert a tothom.

La qüestió nacional està estretament lligada a la voluntat dels nostres pobles, tal i com ho han anat demostrant els moviments populars i les consultes sobre la independència que han anat sorgint arreu del territori amb la voluntat de posar la ciutadania en el centre de les decisions polítiques. Així doncs, L’Altraveu sempre serà al costat dels qui defensin que el dret a decidir sobre el futur del nostre poble i del nostre país és una prioritat.

Per a nosaltres, l'actual crisi econòmica, de credibilitat institucional també requereix de posicionaments clars no només en relació a la qüestió nacional. En aquest sentit, també cal recordar que el que ens ha conduït a la crisi no pot ser un model a seguir i per tant, pensem que a banda de la construcció d’un eix nacional, cal una regeneració democràtica que passi per un nou model polític, econòmic i social que faci del nostre país, un país de progrés. A favor del desenvolupament d'aquestes polítiques, hi haurà unes administracions properes, sense duplicitats, capaces de prendre decisions i assumir responsabilitats, sense excuses. La solució inajornable del finançament local també caldrà que sigui una prioritat en l’agenda del govern del futur, ja que ha estat el govern espanyol qui ha anat buidant de poder i d’autonomia els municipis al llarg dels anys al servei dels seus interessos.

Ens agradaria posar èmfasi en el fet que no hi haurà cap país lliure, per molt català que sigui, si segueix tolerant la desigualtat social. Així ho va deixar escrit Lluís Maria Xirinacs: una nació esclava, com un individu esclau, és una vergonya per la humanitat.

Així doncs, l’Onze de setembre, tothom al carrer!