dilluns, 27 d’agost del 2012

Sobre les aportacions econòmiques per part de L’Altraveu


A partir de la proposta de modificació de la Llei de Règim Local per part del govern espanyol, s’ha reobert el debat sobre el finançament dels ajuntaments i les aportacions econòmiques a regidors i partits polítics.

Des de l’Altraveu, com ja vam expressar en el ple extraordinari de juliol de 2011, estem plenament d’acord amb la reducció de sous per tots els membres de la corporació i amb la supressió dels dos càrrecs de confiança que manté l’equip de govern socialista de Castellar.

També volem expressar la nostra solidaritat i preocupació per les retallades del govern central que afecten el món local, i especialment la reducció de les pagues extres dels funcionaris.

Tanmateix, volem deixar clar una vegada més que l’aportació econòmica que reben els regidors i el grup polític de l’Altraveu no va en el seu benefici propi i no s’ho queden els regidors, sinó que una petita part es destina a campanya electoral i difusió pròpia, i la gran majoria reverteix per fer tasques socials i col•lectives per la vila de Castellar. És gràcies a aquests diners que s’ha pogut posar en marxa l’espai de Cal Gorina, obert des de fa un any a tota la ciutadania, on es mantenen tres cooperatives de consum responsable, on es porta a terme un banc de temps, una associació de joves, l’associació d’indignats del 15M i on s’han realitzat moltes xerrades de caire ecològic i social adreçades tan a col•lectius en risc d’exclusió, xerrades sobre comerç just, banca ètica, dació en pagament d’habitatges propietat dels bancs, energia, cultura, música, cinema...

Aquesta realitat és possible gràcies a la col•laboració de tots els col•lectius que formen part de Cal Gorina i especialment amb l’aportació econòmica que reben els dos regidors del l’Altraveu que són a l’ajuntament i a l’aportació com a grup polític present al consistori.

Aquests són els comptes de l'Altraveu

També pots veure:
Aclariments, 29 de juliol de 2009
Què fa amb els diners l'Altraveu, 7 d'abril de 2011
L'Altraveu: Feina feta, 31 de març de 2011
Els regidors i regidores de l'Altraveu, 25 d'abril de 2011

Cal Gorina un projecte ciutadà, 10 de febrer de 2012