dijous, 20 de setembre del 2012

En marxa, en moltes direccions


Comencem el curs polític amb molta intensitat i força. La històrica manifestació de Barcelona ha marcat una inflexió en la nostra política nacional i estatal. Ara caldrà seguir defensant que la Catalunya del futur haurà de sostenir-se sobre un model de fiscalitat justa per a una societat sense desigualtats socials; perquè sense cohesió no hi ha projecte d'emancipació nacional possible. Això contrastava, doncs, amb l'endemà de la diada ja que començava el curs escolar amb més alumnat per aula i amb menys docents per atendre'ls. Així sonaven amb força les reivindicacions del professorat (l'actiu i l'aturat) davant d'un curs que s'allunyarà de la normalitat. Només una educació de qualitat pot formar l'esperit crític i compromès dels ciutadans del demà i per això, caldrà sortir al carrer les vegades que faci falta; es tracta de tenir consciència democràtica. Una altra bona notícia és que més metges desafiaran el decret llei del PP i seguiran atenent els immigrants sense papers.Un exemple de professionalitat i humanitat. Per altra banda, més notícies de desnonaments aturats per la PAH que van plantant cara a les entitats bancàries amb una actitud de generositat que va estenent-se dia rere dia. Així doncs, un poble en marxa en moltes direccions.

Castellar no és una excepció en totes aquestes lluites globals i a banda de seguir mobilitzant-nos com a ciutadania, des de L'Altraveu hem contret la responsabilitat d'articular també aquesta veu a la institució. Així doncs, aquest curs polític seguirem proposant mesures per ajudar els col•lectius més vulnerables de Castellar mitjançant una fiscalitat justa, seguirem obrint espais de participació des de Cal Gorina, seguirem defensant amb diverses iniciatives la transparència a l'administració, seguirem defensant que el dret a decidir és un dret propi d'un sistema democràtic. El primer objectiu per aquests mesos és evitar les conseqüències que puguin tenir les sancions que es posaran en marxa a partir de l'ordenança de convivència i civisme, perquè en definitiva del que se n'extreu de totes aquestes experiències i moviments és que cal anar teixint complicitats, amb una tasca constant i obstinada, no només per defensar l'educació, la sanitat i el dret a un habitatge sinó per anar construint un discurs assumit per una majoria i que sigui l'alternativa al model econòmic i polític que ens ha dut fins aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com està el tema d'alegacions a les ordenances? Ha de tornar a passar pel Ple? O aquestes alegacions se les passen per allà on l'esquena perd el nom?
Informeu, si us plau, sou els únics que ho fareu dient la realitat. Moltes Gràcies
Cesc Dalmau

Anònim ha dit...

Benvolgut Cesc,
La resposta a les al.legacions serà en el proper ple de novembre.
Gràcies pel teu interès.
L'Altraveu