dimecres, 8 de febrer del 2012

L'alcalde no vol aturar les obres del gasoducte

Nota de L’Altraveu sobre la negativa de l’equip de govern de l’ajuntament de Castellar del Vallès a demanar l’aturament de les obres del gasoducte Martorell–Figueres

Torrent de Colobrers, 5 de gener de 2012
Atesa la decisió del govern francès de suspendre la construcció del tram del gasoducte europeu que  connectaria amb Figueres, explicat al diari El Punt del dia 20 de gener, l’Altraveu va instar per carta a l’alcalde de Castellar del Vallès a demanar al ministeri l’aturament de les obres de construcció del gasoducte per part de l’Empresa Enagas.

L’ajuntament ens ha respost al·legant que ni hi ha raons objectives per aturar les obres ja que la connexió amb França no és l’únic objectiu de l’obra i que la regeneració ambiental s’allargaria en el temps.

Des de l’Altraveu considerem que l’objectiu principal de l'obra era la connexió amb França i que la suspensió de la part francesa fa innecessària la continuació de la construcció en terres catalanes.

D’altra banda, actualment encara falta desforestar y soterrar tot el tram des de Can Deu, fins a Can Bages, al límit amb la carretera B-124. Aquesta zona comprèn travessar el riu Ripoll i els meandres del torrent de Can Bages. Ambdós indrets són de gran dificultat tècnica i d’alt valor ambiental i paisatgístic.

Per aquesta raó creiem que l’aturament de les obres permetria preservar encara aquests espais i es podria demanar a l’empresa constructora la reparació i reforestació immediata de totes les zones ja destruïdes.

Amb la decisió presa, creiem que l’alcalde ha renunciat a evitar el greu impacte que aquestes obres ocasionaran al riu Ripoll, al bosc de Can Bages o al torrent de Colobrers, i pensem que l’equip de govern de Castellar ha actuat amb poca sensibilitat envers el territori i amb poca voluntat real de defensar i minimitzar els danys que aquesta obra està provocant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I l'Altraveu, no pot demanar-ho directament, a Madrid, ja que a l'alcalde li fa mandra anar-hi? Es clar, té tanta feina a la Diputació, que no pot perdre temps amb tonteries. Tenim el Govern del poble que va sortir d'unes urnes, peró és mun Govern totalment inútil quan son coses que els venen grans. No tenen coll..s d'anar a Madrid a plantar cara. No serveixen per aixó. Podeu fer-ho vosaltres? Ens mantindreu informats?

Pep

Anònim ha dit...

L'alcalde, s'ha enterat de tot aixó? Si ell està dedicat a jornada complerta a a Diputació, com pot fer d'alcalde? És una vergonya, tot plegat.

Anònim ha dit...

Jo, em pregunto el mateix: avans, per fer d'alcalde, necessitava jornada complerta i un sou. Ara, dos sous no els pot tenir per llei, peró pot estar a plena dedicació a la Diputació, i, a més a més, fer d'alcalde. O avans ens prenia el pèl al poble dient que necessitava plena dedicació, cosa que ara demostra que no era necessari, per fer d'alcalde, o ara no fot res a la Diputació i cobra un dineral? Algú té la resposta al meu dubte?
Pep