divendres, 10 de febrer del 2012

Cal Gorina, un projecte ciutadà


Cal Gorina és un exemple de com la societat pot organitzar-se al marge de les institucions.
La unió d’inquietuts, d’idees diverses, de ganes de fer coses, és la base que ha fet que Cal Gorina sigui un projecte que a mesura que avança, creix. Hi ha implicades diverses entitats i iniciatives del municipi de les quals en formem part. No pretén ser un refugi sinó un projecte transformador obert a altres entitats i persones que tinguin ganes d’oferir al municipi les seves activitats, mitjançant una gestora autònoma que coordina les diferents propostes. Aquesta realitat s’ha donat gràcies a una part important d’aportació econòmica que els regidors de l’Altraveu fan al fons comú del col·lectiu, com ja es feia al local del Passeig però de manera molt més ambiciosa i amb l’objectiu que al final Cal Gorina camini sol. El que fóra una bella masia plena d’història tancada al poble va ser llogada i posada a disposició de tothom que tingués ganes d’engegar alguna iniciativa interessant per a la ciutadania de Castellar, ja que des de l’Altraveu entenem que els diners que rebem de l’ajuntament han de tenir un retorn al ciutadà i han de servir per fer cada dia el nostre poble més nostre.
Així, ja fa mesos que el local està en marxa i els col·lectius i les persones que el composen generen un munt d’activitats sense ànim de lucre, obertes a tots els ciutadans i que tenen l’afany de sensibilitzar o obrir nous horitzons des del compromís amb la sostenibilitat, la justícia social i la cultura de la nostra vila.
Estem molt contents perquè veiem que el projecte que naixia com una necessitat d’algunes persones per poder realitzar activitats que no trobaven un espai s’ha anat poc a poc convertit en un desig compartit per molts, gràcies a l’empenta de tots els grups i les persones que han anat arribant.
Volem que Cal Gorina segueixi creixent i es consolidi com un espai de referència, com una possibilitat per participar i fer poble. Podem trobar-nos al carrer Centre, 8.

Podeu veure més informació del projecte a http://calgorina.wordpress.com