divendres, 2 de setembre del 2011

Els nostres drets no es toquen



L’1 de novembre de 1982 va obrir-se el servei d’urgències a Castellar amb tres metges. Gairebé trenta anys després el nostre Centre d’Atenció Primària tanca aquest servei durant les nits. El govern actual de la Generalitat, amb el Conseller Sr. Boi Ruiz, ha engegat una campanya de retallada dràstica del pressupost en sanitat. Això ha implicat el tancament de molts CAP durant el mes d’agost i el tancament de molts Serveis d’Urgències de manera total o parcial, amb l'agreujant de la reducció del servei d’ambulàncies. Aquestes retallades faran que la ciutadania de Castellar pateixi una assistència sanitària precària amb greus conseqüències per a la salut. Al llarg de tot el mes d’agost, un col·lectiu de castellarencs i castellarenques s’ha mobilitzat en contra del tancament del CAP mostrant el rebuig a les retallades. Cal constatar després d’aquests dies de tancament que la xifra que es donava d’1.4 persones d’usuaris és rotundament falsa ja que la comptabilització al llarg d’aquest mes, la situa vora les 4 persones.

Pensem que la Generalitat té altres opcions a l’abast (impost de successions, fiscalització progressiva segons la renda, etc) que no passen per atacar els estrats més febles de la població ja que les retallades i privatitzacions en serveis que són de vital importància enfonsen l’estat del benestar.

Pensem, però, que l’ajuntament també ha de ser valent i ha d’afrontar riscos i responsabilitats pel bé comú. Altres municipis, com el Figaró, han començat buscar solucions alternatives emprant instruments a l’abast de l’administració local per pal·liar aquest dany a la població. Els municipis són les administracions més ben situades per prendre decisions sobre serveis bàsics, donat el seu coneixement de la realitat local. Per tant pensem que el govern municipal hauria de prioritzar, doncs, la defensa de la salut pública. En aquest sentit, cal que com a consistori ens plantem davant de les retallades i pensem en les accions a emprendre.

Nota: Després de les propostes presentades a instància de L'Altraveu i gràcies a la mobilització ciutadana, l'ajuntament ha cedit a una trobada entre tots els grups polítics per afrontar el tancament del CAP.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Ajuntament, és a dir, el PSC, s'ha mobilitzat quan ha vist que l'Altraveu estava al peu del canó defensant el Poble, i ells no fotien brot. Quan hi ha hagut repercusió a nivell de diaris i teles, llavors s'hi han involucrat. ELS HAURIA DE CAURE LA CARA DE VERGONYA, PERÓ QUE NO CAIGUI A SOBRE DE NINGÚ, QUE LA TENEN MOLT DURA I PODRIA FER MOLT MAL.
Pep A. S.

Anònim ha dit...

Si, jo crec que això que comentes és cert. I no només ha estat al peu del canó l'Altraveu, sino també moltes altres persones que han estat l'estiu mobilitzant-se pel CAP. Ara bé, dit això, jo crec que és important que cada cop més actors (per què els hi surt a ells o perquè s'hi han vist "obligats"/interpel.lats) es posin al costat de la defensa de la sanitat pública. Només si aconseguim mobilitzar molta gent, posicionar institucions públiques (en aquest cas ajuntaments pero no només), partits, sindicats i organitzacions, etc. podrem salvar l'estat del benestar (o trocets d'ell). El que si que és una mica vergonyós és com contrueix el "relat" l'Actual...

Anònim ha dit...

Mica en mica ja es va veient que l'Actual és la "voz de su amo". No cal esperar-ne res. Com diuen alguns és una pamfleto que paguem entre tots però que treballa a només a favor d'uns quants. Fins i tot hi ha qui considera que això és normal per que a tot arreu passa el mateix. En aquest cas, serveix l'exemple que poses del tema sanitari, si tots plegats fessim pinya els hi seria més dificil prendre'ns el pèl.
Ens prefereixen adormides i submisos que desperts i actius.
De moment ens tenen a tots i totes ben sedades.

Anònim ha dit...

L'Altraveu és l'únic grup que demostra responsabilitat dabant la situació de crisi actual. Després de les vacances molta la gent es quedarà sense feina, i no estic parlant de l'atur que normalment es genera en aquesta època, si no de les empreses que acostumen a tancar després de vacances en situació de crisi. Quantes empreses hi ha treballant en el polígon de Castellar? però també quantes famílies estan a punt de no poder pagar el propi habitatge?
I les persones que aviat es quedaran sense rebre ajust...
Vénen temps molt díficils i els ajuntaments no poden mirar cap a l'altra banda.
Endavant Altraveu, a Castellar tenim sort amb vosaltres.

Anònim ha dit...

Si us plau, l'Actual dirà que el Govern de Castellar ha estat treballant durant tot l'agost per tal de que el CAP no es tanqués. Dirigit per els personatges que el dirigeixen, no es pot esperar res més. I lo fotut és que el paguem entre tots, peró diuen el que els interesa, i ho diuen com volen per tal de que la gent interpreti que ells, els sociates, son els bons, i la resta, el diable en persona. Quina cara més dura que tenen.
Pep A. S.