Les prioritats de les administracions locals en el període 2007-2008 han estat la millora i la reorganització de les infraestructures de comunicació, amb aparició de nous mitjans locals, la millora d'accés a Internet dels serveis municipals i dels ciutadans, la creació de xarxes sense fil, etc.El sector de la comunicació està molt ben considerat per les polítiques públiques. Sense anar més lluny, les subvencions atorgades als mitjans de comunicació local durant el període 2005-2008 van arriben gairebé als 26 milions d'euros (informe de l'Observatori de Comunicació local).Però quines convergències i desencontres té la comunicació amb la política? "Qui vigila els que vigilen el poder?", tal i com exposava el Grup de periodistes Ramon Barnils al Fòrum Social Català del 30 de gener.
Certament, assolir un model comunicatiu rigorós i equànime no és gens fàcil.A Castellar crèiem en aquesta possibilitat amb l'Actual, però també en el Consell de comunicació, que havia de ser l'àmbit de control del dirigisme de l'equip de govern, però no està sent així.No s'ha creat un espai comunicatiu per al poble, sinó a mida del PSC.
Des de L'Altraveu apostem per seguir debatent la qüestió, lluny de passar pàgina i per això hem preparat la xerrada del 4 de març que porta per títol "Quin poder tenen els mitjans de comunicació locals?". Escoltarem la posició de periodistes crítics, com és el cas d'Alberto Pradilla, periodista del diari basc Gara i col·laborador amb el mitjà independent Diagonal, que parlarà des del punt de vista dels mitjans alternatius.També comptarem amb el Grup de periodistes Ramon Barnils que ens parlaran dels mecanismes que existeixen per combatre el dirigisme, la censura que existeix sobre els mitjans de comunicació locals.
Us hi esperem. Dijous 4 de març a les 20 hores al Passeig, 142.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada