diumenge, 14 de febrer del 2010

Mesures anticrisi?

Industries tancades als polígons de Castellar

El 31 de març de 2009, l'alcalde anunciava un canvi per guanyar eficàcia contra la crisi. Consistia a traspassar dues de les carteres que fins aleshores gestionava ell (Esports i Joventut) a d'altres regidors amb menys dedicació. Aquest canvi va incrementar el sou de les dues regidores amb noves competències, però sense que a l'alcalde se li apliqués la rebaixa proporcional. Per tant, si tenim en compte el global dels sous dels regidors, de congelació salarial res de res.
En el darrer ple, l'equip de govern va plantejar l'aprovació d'una sèrie de mesures contra l'atur, que en realitat no semblava més que seguir amb les ajudes dels aturats aprovades l'any passat.
En total, l'any passat van concedir-se 107 ajuts, una xifra no del tot satisfactòria, com va admetre el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Joan Creus, ja que a Castellar hi ha un 14'99% de la població a l'atur (dades de desembre de 2009).
És probable que en una situació com l'actual calguin mesures especials, però aquestes s'han d'explicar i la seva eficiència s'ha de poder mesurar. Primer, cal explicar quins objectius concrets es persegueixen, quins indicadors es fan servir i per últim mesurar l'eficàcia de les mesures preses.
Creiem que es pot millorar l'eficàcia buscant la complicitat i el treball comú dels grups de l'oposició i els agents socials.Això, però, no ha estat així, l'equip de govern ha tornat a tirar pel dret sense consensuar cap pla de treball. Això, unit al que hem expressat abans,la falta d'indicadors que ens permetin valorar les mesures i corregir-les si cal, fa que estiguem poc esperançats en l'eficàcia dels canvis en les carteres de les regidories.Creiem que l'equip de govern hauria de fer un esforç per explicar quines mesures s'han pres i com pensa valorar si obtenen o no obtenen resultats. Governar a cops de titular de premsa, quan es posa en marxa un pla sense explicar més endavant si ha funcionato, no és la millor forma de fer política anticrisi.