dimecres, 18 de desembre del 2013

Quart Cinturó i connexió a la ronda oest de Sabadell; fum, fum, fum ! ! !

Volem aclarir, una vegada més, que apostem per la connexió de la B-124 amb la Ronda Oest, per a que els ciutadans de Castellar puguin arribar a la C58 sense haver de travessar Sabadell. També renovem la nostra oposició al Quart Cinturó, una obra amb un cost econòmic enorme i plantejada de forma summament agressiva amb el nostre entorn. Aquest projecte a més ha caducat administrativament. El març del 2005 el Casa de la Vila reivindicava millores pel que fa a les connexions viàries i el transport públic del nostre municipi, fent una petició explícita per connectar la B-124 amb la ronda oest de Sabadell. En aquell mateix Casa de la Vila, el PSC deia que: “Si algun tema en la política local es pot considerar estratègic i justificar l’acord entre les forces polítiques, a part de l’urbanístic, és el de les comunicacions i els transports públics.” El comentari era una queixa per que considerava que l’equip de govern convergent d’aquell moment tirava pel dret sense consens amb la resta de grups del consistori.

Fa pocs dies que una representació de tots els grups municipals va fer una petició a la Comissió de Territori del Parlament per que des de la Generalitat s’impulsessin els tràmits per aconseguir ràpidament una connexió directa de la B-124 amb la C-58 a través de la ronda Oest de Sabadell.

El consens aconseguit entre els grups municipals del consistori, necessari per mostrar una postura ferma en defensa de les necessitats del nostre municipi, l’ha trencat sobtadament el nostre alcalde pactant amb el Conseller una solució diferent a la que feia uns dies havíem demanat al Parlament i reclamant que el Ministeri de Foment tiri endavant el Quart Cinturó. És sorprenent que el nostre Alcalde demani ara, sense haver-ho parlat amb els grups polítics del consistori, la represa del Quart Cinturó. En aquest país patim massa sovint la pèrdua de memòria d’alguns partits polítics que acaben fent allò que criticaven dels altres.

La demanda del nostre Alcalde i del Conseller és un pas enrere i no agilitza la necessària connexió de la B-124 cap a la ronda oest de Sabadell.

Tenim la sensació que l’Alcalde i el Conseller ens venen fum, i que sols busquen titulars i fotografies a la premsa. A cop de notícies com aquesta no es va enlloc, com queda sobradament demostrat amb les AREs, l’alta ocupació industrial del Polígon de Can Bages o l’arribada del tren.

I si ens posem a treballar d’una vegada per resoldre els problemes reals que patim amb mobilitat?

Des de L'Altraveu considerem important el consens entre les forces polítiques de Castellar, els seus vilatans i les entitats i col•lectius del poble, sempre que es treballi per solucionar els problemes de mobilitat de la comarca, amb unes propostes viables, respectuoses amb l’entorn i més econòmiques.

De Can Bages també pots veure:
17 de setembre de 2008 / TV3 (a partir del minut 15:20) - Telenotícies comarques