dijous, 3 d’octubre del 2013

Marxem del Consell de Comunicació

 
Ho hem intentat, però ja no creiem en els òrgans de participació que ens proposa aquest equip de govern. Són eines en què, en teoria, hauria de lluir la pluralitat de veus que hi ha al consistori i que representen la ciutadania, per debatre i poder-nos escoltar i respectar els uns i altres.

Un d’aquests espais de participació en el que es fa evident aquesta manca de voluntat d’escoltar a qui no pensa igual, és el Consell de Comunicació.

Aquest Consell es va crear amb l’objectiu d’aconseguir millorar els mitjans de comunicació municipals, amb la participació d’un representant de cada formació política al consistori, experts del sector i un representant de la ciutadania. Però l’objectiu queda lluny de la realitat. L’òrgan (diuen) de participació no és més que un espai on s’informa del funcionament de l’Actual i la ràdio, però on no s’accepten opinions ni crítiques per fer-los crèixer.

Nosaltres considerem que per millorar un mitjà cal incidir en el seu contingut (sempre respectant la feina dels periodistes que hi treballen), però qualsevol intent de parlar sobre això ha estat sempre rebutjat de males maneres. No estem per perdre temps ni esforços. En l’últim Consell vam anunciar que si no canviava el funcionament i es valorava la possibilitat de dedicar un espai a parlar del tractament de determinats continguts a l’Actual i a la ràdio ens plantejaríem marxar. Res d’això s’ha tingut en compte i, un cop més, se’ns ha ningunejat. N’estem cansats i ja en tenim prou. Per això, lamentant-ho (perquè podria esdevenir un òrgan útil per a tots i totes) marxem assumint-ne les conseqüències. No és una decisió presa d’un dia per l’altre, sinó valorada en assemblea després que diversos membres de l’Atraveu hagin constatat per activa i per passiva que aquest òrgan de participació no funciona perquè no volen.

5 comentaris:

Matilde ha dit...

Ah, a Castellar hi ha un Consell de Comunicació? Primera notícia.
I de què serveix?
Per que al meu barri l'Actual és considerat el pamfleto socialista per excel·lència.

Anònim ha dit...

Suposo que un dels entrebancs més greu deu ser el personatge Pepe, un element que no pot i no vol acceptar idees que no siguin com les seves. Llavors, si el que hauria de "dirigir" el Consell es transforma en una paret, ja podeu anar tirant pilotes, que us rebotaran totes, i vigileu no us vagin a la cara. Potser haurieu de demanar que plegués, i podrieu continuar estant-hi.

Anònim ha dit...

Publiquen tan sols el que els interessa a l actual. Bueno jo diria que passan de tothom fan el que creuen i no es paren a veure unes altres alternatives .

Anònim ha dit...

Home, jo si hagués de tractar amb el Pepe, es que vamos, jo ja hauria marxat el mateix dia.

Anònim ha dit...

Vaia un, aquest per tractarlo