dimecres, 9 d’octubre del 2013

Les CAV decideixen potenciar el treball municipal i de base

 
El passat dissabte 28 de setembre, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), van celebrar la seva Assemblea General, al Casal Pere IV de Sabadell, durant tot el matí. En ella es van donar comptes de l'estat econòmic de les CAV, i es va informar als assistents d'alguns relleus de personal de caràcter organitzatiu intern.

Pel que fa al tema principal de l'Assemblea, el paper de les CAV en els diferents processos i projectes de construcció d'una alternativa política de l'esquerra alternativa hegemònica en el territori, les CAV han fet les següents valoracions.

• Les CAV basen el seu treball i funcionament en el municipalisme, assembleari i de base. No podem desatendre aquest front en detriment d'altres, els nostres esforços i recursos són limitats, i obrir més fronts ens pot fer perdre el nostre principal patrimoni.

• D'aquesta manera, decidim enfortir el nostre treball i compromís amb el món local. Alhora valorem molt positivament la relació entre les diferents candidatures que formen les CAV, de manera que aquesta relació s'ha de millorar i potenciar, fins i tot amb candidatures i assemblees similars de fora del Vallès.

• Creiem que el treball municipalista coordinat, és la nostres millor eina per fer front a les agressions que patim tots per culpa de la crisi i el sistema capitalista. L'Assemblea va decidir que la nostre forma de lluitar en contra les polítiques injustes i neoliberals imposades des d'organismes i institucions supramunicipals, serà amb el treball coordinat entre les CAV, i amb l'establiment de complicitats i col·laboracions amb els diferents moviments sectorials i territorials ja existents.

• La forma de relació amb cada un d'ells s'establirà en funció del moment i la problemàtica o lluita a tractar.

• Pel que fa a la relació amb projectes com el Procés Constituent o la CUP-AE, des de les CAV no podem oferir una resposta conjunta i unitària a aquests processos. La decisió de participar-hi queda en mans de cada candidatura local, que en funció dels seus interessos i capacitats establirà la seva aportació a cada una d'aquestes iniciatives. En tot cas, si que com a conjunt es valoren molt positivament el sorgiment d'aquest tipus d'iniciatives, i no descartem en cap cas la col·laboració puntual amb elles o en un futur.

D'altre banda, des de l'Assemblea es va demanar reformular la iniciativa del Construïm Alternatives, impulsada conjuntament per les CAV i d'altres organitzacions similars del territori, per definir una mica més els seus objectius i adaptar-ho al ritme de funcionament i treball dels impulsors. En tot cas, aquesta serà la proposta de les CAV a la propera trobada del Construïm que es celebri.