dimecres, 11 de setembre del 2013

Discurs l'Altraveu 11 Setembre 2013 - Carrer de les Roques



 
Un altre any aquí, al carrer les Roques, 11 de setembre, homenatjant a Lluís Companys. Amb aquest són 33 anys, 33 anys que hi hem vist passar gent de tots colors. Fins i tot hi van passant cada any els que, encara avui, no volen condemnar l’aixecament militar del 36, que va provocar milers d’afusellaments com el de Lluís Companys.....i per surrealista que sembli, no se’ls ha exclòs mai de l’acte d’avui! .....Estem parlant dels representants del PP. També hi van passant representants polítics dels que, havent governat l’estat en llargs períodes, no han anul•lat les sentències judicials dels afusellaments de l’avui homenatjat i de molts altres afusellats abans i després d’ell......i per surrealista que sembli, no se’ls ha exclòs mai de l’acte d’avui......estem parlant dels representants del PSC.

És per això que ens indigna, i molt!!!!, que l’alcalde Ignasi Jiménez Renom, en el discurs fet aquí l’any passat, insinués constantment que el procés nacional que s’està vivint a Catalunya, fos excloent o hagi de provocar una fractura social. Cites textuals: “..... necessitem un projecte comú que no exclogui a ningú”, “....els vertaders projectes nacionals són els que integren no els que separen. Els que sumen, no els que resten. Els que busquen complicitats, no els que creen enemics.” i advertia d’un “ punt de ressentiment primari i casolà que ens fa renunciar a les nostres millors actituds”

És curiós que quan els que no ens sentim espanyols, semblava que érem minoria, no hi havia perills d'exclusions ni de fractures socials. Curiós, sobretot, perquè mai durant més de 30 anys de democràcia, més 40 de franquisme i així sumant fins a 300 anys, no hem tingut mecanismes democràtics per portar a terme els nostres plantejaments polítics. I quan els hem expressat democràticament en públic, s’ha perseguit, empresonat, torturat, dispersat, i assassinat a les persones que ho feien, amb impunitat. I ara que l’independentisme sembla que sí que és majoria ens surten amb aquests discursos del perill de l'exclusió i la fractura social. Aquest tipus de plantejaments, que són els que va fer l’Ignasi aquí i els que fa el PSC a nivell nacional, només es poden titllar de reaccionaris. Si la societat catalana no s’ha fraccionat identitàriament ni en dictadures ni en suposades democràcies, com es podria fraccionar quan el que es demana és un augment de la democràcia participativa?

Des de l’Altraveu mai renunciarem a les nostres millors actituds, i la millor actitud que tenim és la DEMOCRÀCIA per sobre totes les coses. Renunciareu vosaltres a les vostres millors actituds??? Hi renunciareu en front d’una legalitat vigent hereva del franquisme? O us hi escudareu per preservar els vostres sentiments unionistes primaris i casolans? Des de l’Altraveu demanem a les forces polítiques de tarannà democràtic al llarg de la seva història, que ho siguin en plenitud, i que defugin d’argumentaris perversos i sense cap tipus de fonament. L’única fractura que volem, és la que trenqui l’ensarronada que va significar la transició, la que fracturi el sistema polític actual per aprofundir en la radicalitat democràtica, la que faci miques un sistema econòmic que ho devora tot.

Al president Companys, sectors de l’esquerra política el trobaven massa catalanista. El catalanisme barretinaire de “centre” el trobaven massa d’esquerres. A nosaltres és el Companys que ens agrada més. Nosaltres sí que hi volem a tothom. I hi volem a tothom perquè ho volem tot.

I si algú es vol sentir exclòs o fracturat perquè els seus plantejaments polítics no són majoritaris, que tingui paciència i que piqui pedra......com molts hem fet, fem, i farem La gent de L'Altraveu seguirem lluitant perquè la democràcia d'aquest país sigui rica i plena en tots els sentits.

Fins a la victòria sempre, companys......!