dimecres, 22 de juny del 2011

Per a qui són els sacrificis?

El mandat municipal que ara engeguem exigirà sacrificis. Això ens deia l’alcalde a la presa de possessió, on va anunciar solemnement una rebaixa del 10% del sou dels regidors. L’equip de govern ha començat el mandat incomplint l’esmentat anunci fet davant del poble de Castellar. Afirmem que la reducció presentada i aprovada amb la majoria absoluta de l’equip de govern és globalment molt inferior al que va anunciar el Sr. Alcalde. La trampa de l’anunci del Sr. Alcalde està en que la reducció de sous s’aplica sobre el que cobraven fa 4 anys i no sobre el sou que tenien des de juny de 2010. Les reduccions o augments del sou s'haurien de fer sobre la darrera nòmina, no sobre la de fa 4 anys.

Posem xifres per entendre-ho. En relació a les retribucions vigents durant l'últim any el sou de l’alcalde passa de 56.960 euros a 54.500 (un 4,32% menys). Les retribucions globals dels 21 regidors passen de 427.000 euros a 415.000, és a dir una reducció global del 2.8%. Els sous del dos càrrecs de confiança passen de 113.000 a 108.000 euros (4,4% menys) i les assignacions als grups municipals de 31.200 a 29.000 (7% menys). Així doncs, les dades que l'equip de govern ha aprovat estan molt lluny del 10% de la solemna promesa del Sr. Alcalde el dia que va prendre possessió, i exemplifiquen el primer incompliment del contracte del programa de govern. Comença doncs l’equip de govern amb mal peu el mandat actual. Si es vol rebaixar el sou un 2, un 3 o un 4% s’explica clarament que sumat a la rebaixa d’ara fa un any el global és de X%. El que no és de rebut és anunciar solemnement una dada i després incomplir-la. Continuarem exigint transparència i claredat.

Per últim comentar que cal ser imaginatius per tal d’afrontar els efectes de la crisi a nivell local, però a la vista del primer moviment de l'equip de govern només podem preguntar per a qui són els vertaders sacrificis?

Al web de l'Ajuntament de Castellar pots consultar les retribucions dels regidors i assignacions als grups municipals, però si vols saber el que realment cobren hauràs de mirar aquest PDF.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lògicament, 100 menys un 10% son 90.
180 menys un 10% son 162. Crec que aquest equip de Govern no saben massa de matemàtiques. Aixó sí: d'intentar aixecar la camisa a tots els castellarencs, SÍ que en saben. Prometre en els jardins de l'Ajuntament que el sou el rebaixarien un 10% davant de una munió de gent que ho va sentir-ho, i després fer lo que els passa pels nassos, per no dir els coll..., és una QÜESTIÓ DE JUTJAT DE GUÀRDIA. No es podrien presentar les paraules de l'alcalde grabades, i lo aprovat anit davant d'un jutjat? Mireu si és possible, que potser val la pena presentar una querella.
Endavant i força.
Josep Cabré

Anònim ha dit...

No havíem quedat que els polítics prenien nota de les protestes?
No és possible concentrar departaments i àrees de treball per blocs?
La distribució de les assignacions retributives és clarament pel número que ha sortit a les llistes, decidida prèviament al partit.
Si has sortit núm. 10, 11, 12 o 13 tens premi, independentment que la feina la pugui fer un altre.
Un dels dèficits de la democràcia és la partitocràcia.
La llei diu que per nº d'habitants la retribució mitjana és tal i s'aplica.
Ens diuen que s'apliquen reduccions salarials, molt bé, però cal dir que és des de l'inici de la crisi.
Acte seguit, ens ho creiem, per respectar l'honorabilitat dels càrrecs i la retribució necessària que comporta un càrrec de tal responsabilitat.
Consti que és necessari dignificar els càrrecs i cal dir que la majoria de directius d'empreses i professionals poden cobrar molt més, però no s'entra a la política per fer carrera professional, diferent del servei públic.
Hi ha coses que no s'entenen.
Es podria aplaudir igualment la baixada de sous, si és cert que de mitjana són inferiors a altres municipis de població similar, però s'ha d'explicar.
D'altra banda, després s'anul·len regidories o ministeris quan les coses van malament (Igualtat d'oportunitats al govern espanyol...) i sembla que estan fent un gran esforç.
Gràcies per la tasca informativa. Molt necesària!
Dani Baldrís.