dijous, 2 de juny del 2011

Denunciem

Avui volem dir amb la veu alta i clara que a les eleccions municipals de Castellar s'ha mentit. Sense dubtar-ho: es menteix i molt. I qui menteix deliberadament, sabent el que fan, tenen noms i cognoms. Són els senyors i senyores dels partits polítics que han tingut com a tema i lema de les seves campanyes electorals a Castellar i arreu la immigració.

Menteixen quan diuen que hi ha discriminació positiva a favor dels immigrants per rebre ajudes socials. Fals! Que aquests se'ls paga la factura de la llum, de l'aigua, reben beques escolars, vals per supermercats o farmàcies. Fals!

Un estudi publicat fa poc per una institució tan poc sospitosa com la Fundació La Caixa, demostra que el 30% del creixement del PIB estatal dels darrers 20 anys es deu gràcies a l'arribada d'immigració a l'estat. Que el 30% d'ells viuen en la pobresa, però que només el 6,8% de les intervencions socials de l'estat es dediquen als immigrants. Els immigrants que soliciten ajudes socials són una minoria, la resta o per por o per falta d'informació no ho fan, tot i que segons els barems que s'utilitzen, són molts més els que ho mereixen.

És fals que 7 de cada 9 llocs nous de treball siguin ocupats per immigrants, només cal consultar les dades d'immigració del municipi aquest 2010. Castellar no ha rebut tants immigrants. Es fals que a Castellar del Vallès el departament d'educació reservi places escolars per immigrants. És fals que els comerços dels immigrants incompleixin els horaris, que la policia municipal es preocupa de fer complir. És fals que els establiments dels immigrants no paguin els corresponents impostos. És de ignorants i fals acusar en general a l'Islam de religió intolerants; són més tolerants els ciutadans espanyols, on el passat 2010 les dades de criminalitat van augmentar a causa de la violència de gènere. No volen burkes, no volen mesquites...on són a Castellar? Quantes n'hi ha? Per què no mesquites...i sinagogues? Qui és més tolerant un catòlic o un musulmà? Ignorància o mentida?

Diuen que a Castellar no hi cap ni un immigrant més!!! A quins immigrants es refereixen? A els centenars d'immigrants de l'àrea metropolitana de Barcelona que són els immigrants majoritaris al nostre municipi des d'inicis del 2000? Qui és un immigrant? O potser la majoria dels que parlen del tema, sense voler-ho dir, són uns immigrants. Saben aquests que menteixen que des de que els primers humans van caminar pel planeta, sinó haguessin estat immigrants, a Europa no hi viuria ningú?

Aquests discursos falsos que caldria denunciar, desmentir i callar des de totes les institucions del municipi, són responsables d'accions com les que es van viure a Castellar del Vallès el passat dia 8 de maig, diumenge al vespre. Feixista conegut al nostre municipi es presentava davant del kebab de la carretera de Sentmenat, cantonada Sant Pere d'Ullastret , insultant, destrossant objectes, amenaçant amb un ganivet... No és un fenomen nou a Castellar, ho sabem prou bé, fa massa que dura. I ja en tenim prou com perquè uns candidats a l'alcaldia ara posin més llenya a aquest foc feixista.

Denunciem-ho. Que l'Ajuntament de TOTS es posi al capdavant del rebuig i les accions d'aquest tipus. Ja s'ha demanat des de fa massa que l'Ajuntament s'encarregui de la defensa de les persones objecte de violència feixista i racista. Que no passi com en el cas del Fernando, que ha hagut d'esperar més de cinc anys perquè el seu judici per una brutal pallisa rebuda a la Plaça Mestre Anyé comenci. Que aquests fets no passin en l'anonimat i sense rebre l'atenció necessària. Hem d'estar vigilants, denunciar i acusar als que no volen conviure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Feixistes mai més!!