divendres, 7 de gener del 2011

Deficiències d’accessibilitat a l’edifici pantalla

Els dubtes sobre el compliment del codi d'accessibilitat (pensat per la gent amb mobilitat reduïda) de l’Edifici Pantalla  van fer que l'Altraveu preguntés en el darrer ple de desembre si l'edifici complia amb els requisits tècnics exigits per llei. La memòria descriptiva del projecte d’acabats d’aquest edifici defineix com a itinerari adaptat, per persones amb discapacitats, les rampes de l’interior de l’edifici: “Els accessos són sempre a peu pla i els recorreguts verticals es poden fer sempre amb itinerari adaptat (rampes) o mitjançant escales auxiliars i ascensors”. Tanmateix, la mateixa memòria contempla el compliment del codi tècnic de l’edificació apartat DB-SU1 (R.D.314/2006 del 17 de març) i el codi d’accessibilitat de Catalunya (D.135/1995 del 24 març.). 
El regidor Pepe González va respondre que segons els serveis tècnics municipals l’edifici complia les normatives d’accessibilitat vigents quan es va aprovar el projecte, i que els itineraris adaptats són els ascensors. Va reconèixer, però, que aquests no funcionaven, cosa que es corregiria en les properes setmanes.  
La resposta donada per a nosaltres és clarament insuficient. Si l'itinerari adaptat són els ascensors i aquests no funcionen pot inaugurar-se un edifici de l'administració, i mantenir-lo en actiu durant mesos sense que sigui plenament funcional pels que requereixen accessos adaptats?  
Si en el projecte considera les rampes com a itineraris adaptats, com és que ara ens responen que no ho són? Quan s'ha produït un canvi?
Segons el projecte, que les considera itineraris adaptats, les rampes tenen pendents superiors als que permet la llei per aquests tipus d'itineraris i tampoc tenen passamans. 
La resposta de l'equip de govern no es correspon amb el projecte ni amb la realitat de l'edifici. El Mirador no compleix el codi d’accessibilitat i aquesta sí que era una inversió que calia fer. Deficiències que la mateixa administració no tolera als administrats.

2 comentaris:

Emma ha dit...

Mare meva quin caos!
Les boles de colors, senyals de tràfic torçades, rètols simpàtics que ens diuen que correm massa, la punteta de la mola i el parallamps del campanar, l'escultura de l'elefant al mig l'esplanada de Tiananment i ara diuen que l'emblemàtic edifici pantalla no compleix les normatives d'accessibilitat.
Vaja nyap!
això ho han fet amb els nostres quartos!

Anònim ha dit...

Amb la qüantitat d'arquitectes, tècnics, càrrecs de confiança, etc. etc. que hi ha a l'Ajuntament i que cobren uns sous envejables que surten de les nostres butxaques, és possible que passi aixó? I el "Senyor" Pepe ho diu tan tranquil? No es poden demanar responsabilitats judicials? S'en foten de tots els castellarencs? Ens prenen per tontos?
I és que quan surten coses d'aquestes et fan malpensar de tot. Hi ha interessos d'algun tipus quan ho han fet així? Quan es fan coses malfetes, inclús et fan pensar en pretorians, que el "senyor" Pepe en tenia algún per amic. Com a mínim, el que haurien de fer és parlar clar i fer-nos sortir de dubtes, peró entre els pisos de la plaça major i aixó, i pot ser que hi hagi algo més, ja n'hi ha prou. NO HI HA UN PAM DE NET. QUE DONGUIN EXPLICACIONS, I SI NO, DENÚNCIA I QUE LES DONGUIN AL JUTGE.