dimarts, 14 de setembre del 2010

Pedaç en el transport públic de Castellar

L’Altraveu va alertar a principis d’agost del greu problema de seguretat que hi havia de cara als treballadors dels nostres polígons. Aquests corrien un gran risc quan travessaven la carretera B-124 per accedir a les parades de l’autobús de la carretera.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castellar del Vallès, per resoldre aquest problema han decidit traslladar dins del polígon industrial de la Bruguera, les parades que hi havia a la carretera. Una és al costat de l’aparcament de camions i l’altra a prop de la Sony i la Fàbrica del Vidre (carrer del Garraf).

Sorprèn la decisió, ja que la línia C1 complica el seu trajecte i a hora punta tindrà retards en el gir d’entrada a la carretera B-124 al carrer del Garraf. A més, aquesta actuació menysté clarament el Polígon de Can Carner perquè difícilment els seus treballadors i treballadores utilitzaran aquesta línia per anar a treballar. I si ho fan hauran de travessar imprudentment la B-124 o hauran de caminar un km i mig d’anada i tornada per travessar pel pas de Castellar Residencial.

Aquesta decisió presa pel departament va acompanyada del següent text: “Es recorda als usuaris i usuàries del servei que està prohibit travessar la B-124 per llocs que no estiguin expressament habilitats als efectes per part de l’autoritat competent.” Queda clar que l’administració es renta les mans i que si algú pateix un accident no en tindrà cap responsabilitat.

Costa d’entendre que en un lloc on els vianants han de creuar la carretera per anar a treballar no sigui possible posar-hi un pas de vianants amb semàfor, la qual cosa resoldria el problema d’una manera satisfactòria.

Novament som davant de solucions que afavoreixen el transport privat i que fan menys eficient el transport públic. Amb aquesta decisió fem una pobra contribució a la seguretat i també a l’estalvi energètic que preconitza l’administració amb molta propaganda, però que no cristal•litza en decisions assenyades.