dijous, 27 de maig del 2010

Suspensió del Ple Municipal

Ni respostes creibles ni dimissions

De molt greu és la qualificació que posaria al fet que l’Alcalde de Castellar Sr. Giménez hagi suspès la celebració del Ple municipal ordinari del mes d’abril saltant-se a la torera la llei vigent. Om no pot deixar de pensar que si es tenen tan pocs escrúpols per menysprear la llei en això segurament tampoc es tenen per altres qüestions, perquè, on és la diferència?. La dona del Cèsar a més a més de ser honrada ho ha de semblar i en aquest cas ni ho sembla ni, el que és pitjor encara, ho és.

Són dues les preguntes i ben senzilles: Va convocar el Sr. Alcalde la junta de portantveus per suspendre el Ple tal com estableix el Reglament Orgànic Municipal (ROM)?. No. Hi havia assumptes a debatre presentats en temps i forma per cap grup polític municipal? Sí. L’Altraveu va passar pel registre el dia 19 d’abril a les 12’15 hores del matí una proposta de resolució sobre habitatges buits.

Les altres preguntes també són ben senzilles; el que potser no ho són tant són les respostes, o sí: Es va apercebre la Secretaria de l’Ajuntament de la irregularitat que s’estava produint? Quin ha estat el motiu tan poderós que ha obligat a l’Alcalde a cometre aquest acte tan irregular i antidemocràtic?

Sobre l'última d’aquestes qüestions a ningú escapa la relació de fets. El Ple municipal suspès s’hauria d’haver celebrat el dimarts 27 d’abril. Pel blog del Primer Tinent d’Alcalde ens assabentem que durant aquests dies ha estat compartint reflexions, converses, menjars i copes al Vietnam en un viatge privat sense cap relació amb el seu càrrec i responsabilitat política a l’Ajuntament de Castellar. És un insult a la intel·ligència fer creure que un viatge d’aquestes característiques s’improvisa a partir de saber que no hi ha cap tema a tractar al Ple de l’Ajuntament i que, per tant, queda suspès.

Si molt greu és que un Alcalde es toregi la legalitat vigent menystenint els més bàsics principis democràtics, quin qualificatiu hem de posar si la raó és presumptament un viatge personal del seu primer Tinent d’Alcalde? Vol dir això que els interessos del Comú es supediten als interessos personals? Si existeixen, cal que es donin respostes satisfactòries i creïbles a cadascuna de totes aquestes preguntes perquè sinó la decència política i democràtica exigeix que algú dimiteixi. Al Ple municipal ordinari del mes de maig era el lloc adequat per fer-ho i no hi van haver ni respostes creïbles ni dimissions.

(escoltar el ple)

Francesc Centeno

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Si una cosa tan sencilla com era aplicar la llei per suspendre un Ple s'ho passen pel forro, com deuen fer lo que no és tan sencill? Us han contestat explicant els números de la Plaça Major? Si ningú, ni el secretari ni la interventora us ha contestat, no us fa pudor? Hi pot haver hagut pretorians a Castellar? Sembla que en Luigi no era desconegut a Castellar. En fi, si no informen, fa malpensar.

Anònim ha dit...

A algún sociata li ha picat, aquest escrit. LADRAN, LUEGO CABALGAIS.
Endavant Altraveu!!!!

Anònim ha dit...

Cony, la fera està ferotge! Serà que les veritats ofenen. Per donar-vos lliçons de política, ha mirat lo que deia de Can Bages quan estava a l'oposició, i lo que us ha arribat a dir ara quan vosaltres heu parlat d'aquest tema? És una persona impresentable políticament, i , a sobre, vol donar lliçons de política. Us està fent un favor molt gran, ja que amics que van votar socialista perque volien un canvi, gràcies a ell, o votaran en blanc, o votaran Altraveu; els ha decaigut tant aquest personatge, que ja no creuen en el partit que representa, o mal representa.

Anònim ha dit...

Fa gràcia que algú que es vanta de no llegir blocs castellarencs -evidentment perquè no arriben a la seva alçada intel·lectual- no tardi ni 24 hores en respondre a "dos insignes representants de l’Altraveu". Segur que li han hagut d'explicar perquè ésclar ell no els llegeix.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.