La irregularitat amb la que va suspendre’s el ple del mes d’abril va fer que en la sessió ordinària d’aquest mes, L’Altraveu presentés dues mocions al respecte. Totes dues encarades a reivindicar la importància i la transparència del que és el màxim òrgan de representació dels grups polítics municipals.
El mes passat, l’equip de govern va decidir la suspensió de la sessió plenària unilateralment, sense consultar els portaveus de cada partit, al•legant que no hi havia propostes a presentar. Però, què passa amb les propostes de l’oposició? Són menys importants? Qui hi ha representat a cada plenari, només l’equip de govern? És ell qui decideix què s’ha de fer i què no? Què en diu el Secretari? En relació a això, L’Altraveu demanà una aplicació rigorosa del ROM, canviant-lo si s’esqueia per evitar que irregularitats com aquesta tornessin a succeir. L’alcalde va dir, evidentment, el que ja sabíem, que fa ús de les seves facultats per convocar/desconvocar el ple al seu criteri. Només ERC va votar-hi a favor, tot i la indignació que havia mostrat el grup convergent anteriorment.
La segona moció feia referència a les retribucions del mes d’abril de cada regidor. Per part de la nostra agrupació demanàvem que com a conseqüència de la suspensió del ple i com a mostra de responsabilitat envers la ciutadania, es renunciés a l’assignació corresponent i es deduís la quantitat corresponent al sou dels regidors amb responsabilitat. Més que un debat tècnic encapçalat per l’alcalde i que ens titllava de demagogs, L’Altraveu buscava la visibilització d’un gest ètic que tampoc va obtenir-hi cap vot favorable. Govern i oposició s’acolliren a la complexitat d’executar aquesta acció, fet que demostra com de diferent és la nostra concepció de servei al municipi perquè tot i la possible dificultat tècnica, tampoc va construir-se cap pont de diàleg al respecte per fer-ho possible. Una vegada més torna a posar-se sobre la taula que de vegades voler és poder.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada