dimarts, 3 de novembre del 2009

L'Alcalde i els Drets dels Infants



Us recomano que llegiu l'entrada “Formar en democràcia” del diari de L’Ignasi Giménez. No té desperdici (desaprofitament, seria el correcte).

Sr. Alcalde, triar d’un catàleg una joguina no té res a veure amb educar en valors democràtics ni amb una ciutadania responsable i solidària.

Quan la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets dels Infants de 1989, de la qual aquest any es celebra precisament el seu vintè aniversari, va recollir el dret dels infants a expressar la seva opinió sobre els assumptes que els afectin, li ben asseguro que no estava pensant en res semblant al que vostè diu. Ben al contrari s’estava referint a un dret que vostè i el seu equip de govern han negat sistemàticament als infants com va ser participar a la consulta de la plaça major o rebutjar la proposta de que els infants puguin dirigir-se i ser escoltats als Plens Municipals, per posar només dos exemples.
Si realment vostè es creu que triar un gronxador d’un catàleg és un exercici d’educació en valors democràtics hauria de proposar declarar el dia de Reis com el dia de la Democràcia o declarar el Toys’R’us bressol del parlamentarisme democràtic.

Encara que sigui per ignorància i sense mala fe, hauria de vigilar una mica i no permetre’s cap frivolitat amb els drets de les persones, petites, però persones i drets al cap i a la fi.

Francesc Centeno