dimecres, 28 de gener del 2015

Manipulació informativa a Castellar



Fa pocs dies, en relació a l’atemptat de Charlie Hebdo el nostre Alcalde defensava de paraula la llibertat d’expressió. Ah! amics, però quina és la realitat de la informació al nostre municipi, i més ara que vénen eleccions? El que expliquem tot seguit és un exemple de la manipulació informativa a la que ens ha sotmès l’equip de govern i el director dels mitjans de comunicació de Castellar, Julià Guerrero.

El passat 21 de gener, en format digital l’Actual publicava la notícia que a partir d’ara es podrien dur bicicletes a la Vallesana (http://www.lactual.cat/cat/notices/2015/01/els-busos-poden-transportar-bicicletes-de-forma-gratuita-16932.php).

Posteriorment en versió digital i també a l’edició en paper la notícia va ser modificada, suposem que per actualitzar-la (http://www.lactual.cat/cat/notices/2015/01/la-vallesana-pot-transportar-bicicletes-si-son-plegables-16942.php), i curiosament va desaparèixer del text el següent paràgraf:

“Com reconeix la pròpia Generalitat, aquesta proposta ja feta realitat respon a una vella reclamació d'usuaris d'aquest mitjà de transport i dels col·lectius que promouen l'ús de la bicicleta a diverses poblacions vallesanes com és Castellar, municipi amb opcions de transport públic limitades a l'autobús. La formació política castellarenca que havia demanat reiteradament aquesta possibilitat a Sarbus, L'Altraveu, ja ha manifestat públicament la seva satisfacció pel que consideren un primer pas.”

Ja fa temps que estem segurs, i ho sabem de bona mà, que el regidor Pepe González actua com a ministre de propaganda, estimulant la presentació de notícies de l’equip de govern en format gran i amb fotografies de primers plans, i promovent per contra que les notícies de l’oposició siguin el més curtes possibles i amb fotos el més petites possibles.

No obstant el Sr. Julià Guerrero és el responsable final del que ha passat aquesta setmana, de la censura d’un fragment del text original que feia esment a la reivindicació de l’Altraveu per a que en el transport públic es poguessin dur bicicletes.

La llibertat d’expressió a que feia esment el Sr. Alcalde, inclou la imparcialitat dels mitjans públics de comunicació. Si això no és així, com a Castellar, el que hi ha és una manipulació informativa per defensar interessos particulars, els dels qui governen. El nostre equip de govern, per desgràcia pels vilatans de Castellar, ha adoptat les formes de l’exalcalde de Sabadell, Sr. Bustos en els hàbits de manipulació informativa, en els quals hi va tenir un paper important el Sr. Julià Guerrero.

Per tot això, l’Altraveu demana la dimissió immediata del Sr. Guerrero i anuncia que durà el fet davant el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estil Bustos? No!!, gràcies.