dimarts, 20 de gener del 2015

776.000 € per millorar l'espai públic?


A les portes de les eleccions municipals al maig d'aquest any, l'actual equip de govern ha començat la campanya electoral gastant-se els nostre diners a la via pública. Primer va ser la renovació de tots els contenidors, on cada contenidor gros costa 850€ i els més petits 720€, que multiplicat pel total de contenidors al poble, amortitzats durant 10 anys més els costos de finançament suma més de 75.000€ anuals del pressupost de recollida d'escombraries.

La última gran campanya de propaganda electoral serà de 776.000€ en obra pública, dedicats al recobriment d'escocells, a l'asfaltat i repintat de carrers, a la millora dels espais infantils de les places del poble, i a l'arranjament de camins i una nova passera al molí d'en Busquets. No dubtem de la necessitat de tenir un bon manteniment de l'espai públic, però és sorprenent que la Diputació, la principal font de finançament de totes aquestes obres, ofereixi aquestes subvencions cinc mesos abans d'unes eleccions municipals, i més tenint en compte les necessitats en serveis socials o habitatges públics del municipi.

Sumant tota la inversió del 2014 i l'anunciada ara, s'hauran gastat més d'1,5 milions d'euros en obra pública, entre arranjament d'asfaltats, voreres i reforma d'algun equipament.

Des de L'Altraveu ens preguntem si en aquests moments, on sembla que escassegen els recursos econòmics, la realització d'algunes d'aquestes obres són urgents i necessàries, si la gestió d'aquest diners s'ha optimitzat i prioritzat correctament, o si en alguns cassos simplement s'han posat pedaços, que suposaran nova inversió a curt plaç.

Un exemple del poc interès o la poca capacitat de planificació i optimització de les obres del nostre municipi: Fa pocs mesos es van arreglar voreres d’algunes cantonades (p. ex carrer Bonavista) per fer-les aptes al pas de persones amb mobilitat reduïda. Ara, en aquestes voreres rebaixades s’hi han dipositat els nous contenidors que impedeixen el pas. Es van rebaixar les voreres per dipositar contenidors?

Realment aquestes són les actuacions més urgents i necessàries pel poble? Se'ls ha acabat la imaginació a aquest govern, i tira de velles opcions de gastar en ciment?

“Ara, que vénen eleccions, toca posar en marxa projectes paralitzats i amagar així la mala gestió de l’alcaldessa. I, sobretot, gastar-se els diners públics amb propaganda electoral. Sense anar més lluny, aquesta revista que teniu a les vostres mans és un exemple, una revista que paguem entre tots els vilatans i vilatanes.” Aquesta frase recuperada de l'hemeroteca correspon a l'actual Alcalde Ignasi Giménez, però quan ell estava a l'oposició. Està clar que allò que es criticava dels altres quan no es governava, és molt útil quan es governa.

Esperem que tingui la mateixa sort que va tenir l'alcaldessa, a qui tant criticava, a les properes eleccions municipals, i a Castellar s'imposi un canvi de govern tant necessari com imprescindible. Perquè una altre manera de fer política és possible.