dimarts, 27 de maig del 2014

Multireferendum a Castellar


Aquest 25 de Maig, més de 40 persones de Castellar del Vallès van col.laborar en les 4 taules del Multireferèndum - que es celebrava per tota la geografia catalana coincidint amb les eleccions europees -, i 527 ciutadans van emetre el seu vot durant el matí en una de les 4 urnes.

L'objectiu era que la gent pogués votar sobre 4 qüestions que diversos col.lectius havien plantejat, i que considerem que hem de poder decidir entre tots; i també reivindicar al carrer una democràcia més directa i real, on siguin presents mecanismes de deliberació, i de decisió vinculant de la ciutadania, com els referèndums o les iniciatives legislatives populars.

En l'organització del Multireferèndum han participat durant gairabé un any, desenes de col.lectius i persones que han anat preparant les eines (de vot electrònic, de registre de votans en xarxa..), els diversos protocols de vot i escrutini, el material de difusió, han dissenyat la xarxa de coordinació dels centenars de voluntaris que s'han anat sumant a la proposta, i han organitzat també els múltiples debats sobre les qüestions per tot el territori, que han tingut lloc aquests dos últimes mesos, també a Castellar (xerrada sobre el control democràtic de l'energia, i debat del deute)

La feina ha estat enorme, i tant el procés com els resultats d'aquesta participació generosa, autònoma i autogestionada de la ciutadania, un èxit. Pel bon funcionament d'eines i protocols, per la bona organització de les diferents fases de votació, per l'alt número de taules i voluntaris donats d'alta, per la gran participació en la votació, i per la fantàstic resposta solidària de la gent front a la prohibició de la Junta Central de Madrid, i a la vergonyosa actuació d'autoritats i mossos diumenge a la tarda retirant o confiscant urnes amb els vots emesos pels ciutadans amb conciència i il.lusió. A Castellar des d'un quart de set els mossos van obligar a retirar una darrera l'altra cadascuna de les 4 taules, després que al matí ja haguessin passat a identificar voluntaris i a aixecar acta de desobediència.

És aquesta la seva democracia? Doncs no la nostra. Aquest procés no ha fet més que començar i no el podran aturar. Continuarem practicant aquesta democràcia que volem, i animant a la gent a empoderar-se, a deliberar sobre les qüestions de política que ens afecten, i a lluitar per poder decidir entre totes quines són les regles del joc de la nostra democràcia i quines les bases comunes sobre les que volem que funcioni el país.

Per tal que voti tothom que no ho va poder fer, reobrim durant una setmana l'eina de votació per internet: https://vota.multireferendum.cat/ Continuem!!

Col.lectius i persones que hem organitzat el Multireferèndum a Castellar 26 de Maig de 2014