dimecres, 13 de novembre del 2013

Manipulació també als mitjans públics locals?


Aquests darrers dies davant l’amenaça del tancament del Canal 9 a València, alguns dels treballadors han iniciat una programació especial per protestar contra el tancament. Veient-ho tot perdut, les amenaces de perdre la feina o patir represàlies no tenien sentit, i van poder expressar-se lliurement, denunciant la censura a que estaven sotmesos, la manipulació que feien de certes informacions i les diferents pressions que rebien des del govern de la Generalitat Valenciana.

Aquesta forma de manipulació dels mitjans públics per part del govern, sembla que s'hagi d’acceptar com un fet normal que passa a tot arreu. D'exemples més propers en tenim a Sabadell, on a partir del cas Mercuri, es destapa l’afany de control que l’alcalde Bustos tenia sobre tots els àmbits per assegurar-se el seu lloc al poder. Al cas de Sabadell el control sobre els mitjans de comunicació era una prioritat. Tal com denuncia en un article Pilar Gonzalo, del Sindicat de Periodistes de Catalunya, els mitjans de comunicació públics locals són: “manipulació de curt abast però de gran intensitat”. (1)

A Castellar, des del 2008, tenim una publicació setmanal anomenada L’Actual. Aquest mitjà de comunicació impulsat per l’actual equip de govern socialista, teòricament està controlat pel Consell de Comunicació, l’òrgan que hauria de garantir la seva pluralitat, neutralitat i representació democràtica, tal com diu el seu reglament.

L’Altraveu formava part d'aquest consell, però després d’assistir-hi durant aquests anys, i fer-hi aportacions amb la voluntat de garantir el treball lliure i neutral dels periodistes, cap de les nostres propostes han estat recollides per l’equip de govern. Per aquest motiu vam decidir no perdre-hi més el temps i actuar des d’altres àmbits. Així doncs, a Castellar el control dels mitjans de comunicació s’exerceix directament des de la regidoria de comunicació, un càrrec de confiança, i el director de L'Actual, contractat a l’any 2010.


És una llàstima que l’esforç econòmic que fem entre tota la ciutadania per tenir uns mitjans de comunicació públics de qualitat, s’ens retorni d’aquesta manera.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Apa, ja torna a bordar, el gos. Quan toqueu els seus temes, li toqueu el punt flac, i es posa a bordar com mai. Ah, una curiositat: si us fixeu en la foto on apareixeu els que vau anar al Parlament per la B-124, si no sapigués qui son els de la foto, diria que hi ha en Jack Nickolson quan feia el seu paper en la película "Alguien voló sobre el nido del cuco". I la del seu costat, no va plegar de l'Ajuntament de Sabadell al setembre?

Anònim ha dit...

Sí, és curiós que, si no és veritat lo que dieu, s'emprenyi tant; si no fos cert lo que dieu, li hauria d'entrar per una orella i sortir-li per l'altra, peró si tant s'emprenya, deu ser perquè quelcom hi ha, i no li agrada que se sàpiga, o que es fagi públic. Vaja, si no digués res, voldria dir que ho desmenteix amb el silenci, peró si s'empipa perquè es diu, vol dir que quelcom mal fet es va fer.