dijous, 11 de juliol del 2013

Qui no coneix és perquè no vol


Fa dos mesos, assistíem a un ple on l’Altraveu demanava que Castellar es desmarqués de la pràctica del ‘fracking’, un sistema per a l’extracció de gas i petroli força nociu per al mediambient. La resposta de l’equip de govern i de la resta de partits al consistori: que ‘no tocava’ discutir-ho a àmbit local i que no tenien prou informació ‘oficial’.

Doncs bé, la setmana passada Cal Gorina va acollir un dels noms més reputats pel que fa l’estudi de la crisi energètica i el ‘fracking’ a nivell estatal, el físic i investigador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) Antonio Turiel. Van venir prop d’un centenar de persones, de les quals només es va deixar veure un representant de CiU. Ni PSC, ni PP, tot i que van rebre invitació expressa. Casualitat? O potser prefereixen seguir amb una vena als ulls per evitar enfrontar-se a les sigles que representen, que semblen més proclius a deixar-se endur per la dèria extractora que empeny l’Estat espanyol?

No van voler saber que, tot i que els executius català i espanyol plategen el ‘fracking’ com a solució a la carència energètica, als Estats Units la indústria del sector està en fallida perquè aquesta pràctica només és rendible durant els primers anys. Que el ‘fracking’ és, en paraules del propi Turiel, una nova bombolla com ho va ser la immobiliària, i no la solució màgica per al futur que ens volen vendre. Tampoc van voler escoltar que es tracta d’una pràctica a la desesperada (i molt agressiva pel medi ambient) per aconseguir uns recursos energètics que estan ja arribant al seu límit; ni que la única opció viable per sortir d’aquesta crisi –energètica i econòmica- és fer el canvi cap a un sistema sostenible enlloc de seguir vivint en la paradoxa del creixement infinit en un planeta finit.

Nosaltres no deixarem d’insistir en allò que considerem important per al conjunt de la ciutadania. Com bé deia Turiel, el primer pas per aturar aquest ritme desenfrenat cap al precipici és fer una tasca de sensibilització envers la ciutadania i fer-la coneixedora del problema per dotar-la de les eines per actuar. Perquè la informació és un element cabdal per a una societat compromesa i mobilitzada.
 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha un regidor que no parla, borda!! Si no ho dieu en idioma gos, difícilment ho entendrà.

Anònim ha dit...

Perro ladrador poco entendedor

Anònim ha dit...

Suposo que és el mateix regidor que posa en qüestió l defensa del català. És clar, ell no parla idiomes normals.