dimecres, 10 d’octubre del 2012

Canvis a l’Obra Social Benèfica

Obra Social Benèfica de Castellar del Vallès
L’Obra Social Benèfica (OSB) és una entitat emblemàtica i històrica del nostre municipi avesada a la cura de la gent gran amb dependència i que ha estat exemple per a l’administració en múltiples ocasions.

Degut a les dificultats econòmiques que travessava l’OSB, a l’any 2009 l’ajuntament va impulsar un canvi de gestió, fent-se’n càrrec el Consorci de Salut i Social de Catalunya. Malgrat aquell canvi, l’OSB ha vist agreujada al llarg dels últims anys la seva situació econòmica, sobretot en un context de retallades als col•lectius més desafavorits de la societat. És per això, que a principis de setembre d’enguany els regidors i regidores del consistori vam ser convocats per l’equip de govern que va explicar que a l’entitat serà gestionada per la Corporació del Parc Taulí perquè faci una avaluació de l’estat.

Cal destacar que l’actuació de l’anterior gerència així com la del nostre ajuntament han afavorit el clima d’incertesa vers aquesta residència. Abans de l’actual canvi de gerència, l’equip de govern va engegar un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) per intentar resoldre els problemes econòmics de la residència. Aquest expedient s’ha hagut d’aturar per l’alerta de l’INEM, ja que es demostrava que no es podia seguir aplicant-lo per estalviar-se diners, quan és evident que de feina n’hi ha, i molta. El resultat d’aquesta gestió ha estat doncs un fracàs.

En aquest context arriba l’actual canvi de gerència, que esperem que permeti que l’OSB torni a ser un model de residència geriàtrica de qualitat tant pel municipi com per la comarca. La incertesa en les condicions laborals dels treballadors i de les treballadores té una repercussió directa en el nivell assistencial dels avis i àvies de la residència, però també cal que s’estudiïn amb cura els possibles canvis en els serveis que ara disposa. El nivell de qualitat de l’entitat ha de seguir sent excel•lent i demanem des d’aquí que es tingui en compte l’important servei social que fa pel municipi. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si els que van impulsar la seva fundació poguèssin dir la seva..., passa que alguns, per desgràcia, ja no la poden dir. Amb les hores, i hores, i hores que hi van esmerçar, d'una manera totalment altruista, per qué vinguin uns "senyors" i ho desmantellin tot..., i aquests "senyors" no son altres que el Govern Municipal actual... i, a sobre, diguin que una residència com aquesta estava mal gestionada... els hauria de caure la cara de vergonya de no respectar ni als avis i àvies del poble. Què hi farem, que mai no hagin d'acabar en una residència ells.