divendres, 13 de juliol del 2012

Accions per a la cohesió

L’Altraveu per Castellar fa mesos va proposar que s’articulés un espai anomenat Taula d’inclusió social, proposta que va comptar amb l’aprovació de tots els grups a l’ajuntament. Aquesta Taula és un espai format per professionals, entitats del poble i càrrecs electes que mirem de treballar conjuntament per combatre l’exclusió social.
Aquest mes, amb el consens i l’entesa de tots els membres que en formem part, hem dissenyat l’esbós del que en seran les seves línies d’actuació. L’objectiu és implicar tota la ciutadania per garantir la cohesió a nivell municipal. Això passa per la col•laboració amb entitats i col•lectius, serveis socials i voluntariat. Algunes de les línies d’actuació traçades passen per un conjunt de tallers oberts al poble que pretenen repensar la nostra vida diària així com exposar la realitat de Castellar en un temps canviant. Per altra banda, es dissenyaran un seguit d’actuacions a curt, mitjà i llarg termini per enfocar les polítiques socials de manera proactiva. 
Creiem que era fonamental disposar d’un òrgan com aquest per conèixer quins són els problemes del nostre municipi a nivell d’habitatge, d’inclusió sociolaboral de les persones més vulnerables, de l’autonomia personal i de la dependència, etc. Considerem vital que l’administració camini del braç de la ciutadania i que tots i totes trobem un espai per coordinar accions i construïm projectes concrets per atendre les persones en risc d’exclusió social i per intentar eradicar les desigualtats socials. Aquesta és l’aposta que vam fer des del nostre grup i n’estem satisfets perquè ja fa dies que hem començat a intercanviar impressions i a treballar sobre les dades socioeconòmiques de Castellar. Esperem anar afegint-hi més persones al llarg del camí i poder anar teixint llaços de col•laboració cada vegada més transversals i participats.