divendres, 1 de juny del 2012

L’Altraveu demana coherència al PSC en la defensa de la sanitat pública i denuncia l’encobriment de l’acte d’inauguració a càrrec del conseller Boi Ruiz.



El conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, ha visitat aquest matí les obres del nou CAP de Castellar. El grup municipal de L’Altraveu denuncia l’exclusió que s’han fet dels seus dos regidors en un acte institucional d’aquesta magnitud. Segons Xavier Bella,regidor de L’Altraveu, “en lloc de parlar de coses realment importants, com és la supressió del servei d’urgències, es rep un conseller a esquenes dels grups municipals i de tota la ciutadania amb el pretext d’una inauguració”. 

L’agrupació assenyala la falta de coherència per part del PSC de Castellar que s’ha manifestat en contra de les retallades en sanitat i educació però que després, rep el màxim responsable al consistori de la mà de CiU, que ha estat l’únic partit assistent a la recepció del conseller. 

L’ajuntament ha manifestat que no havia fet difusió de l’acte per preservar la seguretat, cosa que des de L’Altraveu es veu com una excusa. Elisenda Alamany, regidora de L’A, ha manifestat que “tenim el dret d’assistir en un acte com aquest i la ciutadania té el dret de manifestar el seu desacord amb l’administració general, després de mesos de mobilitzacions arreu del territori i un efecte directe a Castellar”. 


L’Altraveu ha volgut estar present a la rebuda del conseller i ha expressat el seu malestar per les agressions al sector públic amb la ciutadania que s’aplegava a l’exterior del CAP. En l'acte de protesta, s'han sentit xiulets i crits en contra del conseller i de les retallades. Els manifestants han entrat dins el CAP acompanyant la comitiva fent soroll fins que els metges del centre han demanat silenci per respecte a les persones que estaven rebent assistència. Immediatament la protesta s’ha aturat i la policia local ha començat a donar empentes als assistents perquè sortissin del recinte. Hi ha hagut alguns moments de tensió entre la policia local i els manifestants en el moment que aquests han oposat resistència pacífica per sortir. Des de L'Altraveu considerem que l'actuació de la policia local ha estat totalment fora de lloc, intentant identificar els assistents i impedint l'entrada a un centre públic mitjançant la força.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara es van entenent misteris anteriors: quan anunciàven a "bombo i plateret" les visites d'en Montilla a Castellar, i aquest, com a mínim dues vegades, no venia, era perque el Govern del nostre Ajuntament no el deixava venir per tal de que no l'atonyinessim. Som, els castellarencs, tan violents, que ens encarnissariem amb els consellers, siguin del color que siguin, i per aixó, l'ignasi i Cia., vetllen per ells. Quina bona gent que ens mana!!!