dijous, 7 de juny del 2012

Amagar el CAP sota l’ala

 

Divendres passat el conseller de la Generalitat, Sr. Boi Ruiz, va inaugurar les obres d’ampliació del CAP de Castellar, un equipament municipal finançat amb diners municipals. L’Alcalde de Castellar, el Sr. Ignasi Giménez, adduint possibles problemes de seguretat va decidir dur a terme l’acte sense informar ni convidar la resta de formacions polítiques. Aquest fet és un precedent perillós d’ocultació i falta de transparència amb la resta de representants municipals democràticament escollits, que per la seva falta intrínseca de regulació, podria ser utilitzat pel Sr. Alcalde quan li vingui de gust. Amb el pretext de la seguretat, s’ha restringit el dret de les formacions amb representació municipal i de les que no en tenen i també de la ciutadania a l’hora d’expressar amb llibertat el que pensen. A Castellar hi ha hagut protestes per la reducció d’activitat del CAP, però totes elles pacífiques, i no és admissible utilitzar-les per limitar la llibertat d’expressió. 

La intencionada desinformació sobre aquest acte, limita la capacitat de control que democràticament ha d’exercir l’oposició, i és un atac directe del Sr. Alcalde a la confiança dels ciutadans. Paraules com “mà estesa”, “transparència” o “voluntat de diàleg” queden buides de contingut i sonen com a mentides populistes. 

S’hauria de fomentar un diàleg constant i constructiu. Sense aquest, sols queda "el ordeno y mando” que ha mostrat el Sr. Alcalde. Mal presagi per al futur.