dimarts, 30 d’agost del 2011

Accions urgents en defensa de drets socials bàsics: inclusió social i sanitat




En roda de premsa L'Altraveu ha presentat un conjunt d'accions urgents a prendre per garantir els drets  socials al municipi de Castellar amb l'objectiu de reduir les desigualtats socials i a potenciar la inclusió social.

INCLUSIÓ SOCIAL
L’Altraveu proposa l’elaboració d’un Pla Local per a la Inclusió Social i la constitució de manera urgent d’una Taula d’Emergència social com aposta pel reconeixement d’un ampli ventall  de drets socials entesos com a àmbits d’inclusió i participació. Xavi Bella, regidor de L'Altraveu, ha explicat que “cal fer una diagnosi seriosa dels col·lectius que es troben en risc d’exclusió social per poder engegar polítiques integradores”. Elisenda Alamany, en referència a la Taula d’emergència social, ha apuntat que “els agents socials i polítics han d’anar de la mà en un context tant dur com l’actual".

Els regidors de L’Altraveu han apuntat que cal saber les conseqüències que han provocat al nostre municipi les modificacions que s’han produït durant l’estiu al voltant de la gestió de les RMI i sobre les iniciatives que ha dut a terme l’equip de govern durant els mesos d’agost i setembre front a aquesta situació així com també les accions i mesures que pensa dur a terme.

RETALLADES EN SANITAT
Així mateix, davant de la retallada per part de la Generalitat en un 10% en el pressupost de la sanitat fent que es redueixi 1.000 milions d’euros en el capítol de la despesa sanitària i atès que el dret a la salut és un dret bàsic i constitucional, L'Altraveu creu que el govern municipal ha de prioritzar la salut pública respecte d’altres despeses previstes al pressupost municipal.

L’Altraveu proposa estudiar entre els grups polítics mesures concretes a prendre, reunint-se d’urgència, tenint com a primera prioritat la idea de contractar un metge durant les hores vacants i instar a l’alcalde a sol·licitar reunió amb el Departament de Salut, on assistiran regidors dels grups interessats, per anunciar la intenció de l’ajuntament de Castellar de tenir una postura al respecte.
    La regidora Alamany ha explicat que “no es tracta que els ajuntaments cobreixin amb els seus recursos de forma permanent competències que no els són pròpies, però cal adoptar algun tipus de postura de pressió, i una mesura d’aquest tipus podria ser l'adequada, vist el que ha succeït a altres municipis”. En aquest mateix sentit també ha apuntat que “el que està clar és que cal anar mes enllà d’una declaració institucional”. Per la seva part, el regidor Bella ha apuntat que “es tracta d’una situació d’emergència que requereix solucions urgents”.

    30 d’agost de 2011