dimecres, 31 d’agost del 2011

COMUNICAT DAVANT DEL DESALLOTJAMENT POLICIAL AL CAP

CONDEMNA DEL DESALLOTJAMENT POLICIAL DEL CAP I SUPORT A LES MOBILITZACIONS I ACCIONS INSTITUCIONALS EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA

Aquesta nit una unitat de mossos d'esquadra ha procedit a desallotjar les persones que es trobaven ocupant el Centre d’Antenció Primària de Castellar (una vintena).
De forma simultània també han estat desallotjats els CAPs de Badia, Ca n’Oriac, Santa Perètua i està en amenaça el de Viladecavalls. En el desplegament hi ha hagut una forta presència policial a tota la comarca, utilitzant també tàctiques intimidatòries contra els i les ciutadanes que allí s’hi trobaven (filmar les cares, etc.).

L’ocupació del CAP de Castellar es desenvolupa des de l’1 d’agost, moment en el la Generalitat va decidir la supresió del servei d’urgències nocturnes que havia funcionat al municipi des de 1982. Mitjançant aquesta acció de protesta, la ciutadania castellarenca exigeix la reobertura del servei.

No deixa de ser paradoxal que en un moment de retallades i de contenció de la despesa pública, sigui prioritat màxima acabar amb qualsevol forma de discens, costi el que costi. Davant dels fets ocorreguts aquesta nit, L’Altraveu condemna el desallotjament policial. Es reprimeix una protesta pacífica en defensa del dret a la sanitat, reconegut a la pròpia Constitució. Davant  de la generositat d’homes i dones que han sacrificat el seu estiu en defensa d’una dret col·lectiu, la Generalitat respon amb una intervenció policia.La gent ha perdut la por: ja no som súbdits, som ciutadans.
Per tot això animem a la ciutadania a participar de les mobilitzacions que es duguin a Castellar i al país. Avui dia 31 la mobilització continua al CAP. I el proper 2 de setembre està convocada una manifestació a Barcelona.

La defensa de l’estat del benestar també ha de donar-se des de les institucions, i en concret, des de la local. És per això que L’Altraveu exigeix accions insticionals que vagin més enllà de la simple declaració institucional. Recordem a l’equip de govern que ens trobarà en tot el que sigui defensa de drets i llibertats, i en concret, el dret a la sanitat pública.

Podeu llegir les propostes en defensa dels drets socials en la roda de premsa d'aquesta tarda a la següent entrada amb data 30/08/2011.

Castellar del Vallès, matinada del 31 d’agost de 2011

CONTACTE: 644 46 85 52

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Los políticos que han dado la talla.Cuando se tiene que estar al lado de la gente, sabemos quien está ahí. Elisenda es una joya de persona.
Gracias por todo.

Jaume ha dit...

Crec que el vostre comunicat és el primer de comdemna,volia felicitar per estar al costat de la gent i per la feina que feu a l'ajuntament!!

Anònim ha dit...

Menys fer-se fotos per L'Actual i més anar al CAP a mobilitzar-se. Menys firmar declaracions i més moure's i fer alguna cosa. Felicitats!!!

Anònim ha dit...

Per anar a regalar bosses sí que hi havia temps, eh! Però per anar al CAP alguns estan ocupats... gràcies!

Anònim ha dit...

el que regalava bosses on era aquest estiu?

Anònim ha dit...

el que regalava bosses deu estar a la diputació, que és la que ara el paga cada mes. de castellar, ja s'en ha oblidat.

Anònim ha dit...

Segur que aquesta nit els sociates estaran al Cap, ja que segur que hi haurà tele i punyetes i voldran sortir a la foto. La llàstima és que el poble de Castellar només els veurà a ells, a l'Altraveu la ignararan perque heu estat treballant sense sortir a cap foto. Aixó és una llàstima, ja que ells no han fet cap mèrit, i quedaran com un senyors (per a mí, com uns senyors PORCS)

Anònim ha dit...

Ei si, gràcies i més gràcies a totes i tots els que heu estat al peu del canó! de tot cor...

Anònim ha dit...

Si deixo de tenir assistència sanitària hauria de ser legal deixar de pagar per una empobrida assistència. Ja em buscaré la vida, però no tinc per què veure reduïda la meva nòmina per una qualitat de vida que ja no tinc.

Anònim ha dit...

quina passada de mesures intimidatòries... les gravacions esgarrapaven o punxaven la gent o com anava ... ?¿?¿