dimarts, 17 de maig del 2011

Propostes de L'Altraveu en política laboral, econòmica i governació


Membres de L'Altraveu han explicat les propostes de la formació en política laboral, econòmica i governació. Elisenda Alamany, cap de llista de L’Altraveu, ha exposat que malgrat el govern local no té competències en qüestions laborals, “davant la situació d’atur i precarietat laboral generalitzada, és necessari actuar també des de la proximitat”. Juntament amb les ja clàssiques iniciatives locals d’ocupació i les iniciatives de promoció empresarial L’Altraveu pretén assajar iniciatives de desenvolupament econòmic més globals i estructurals. En el seu programa apunta una bateria de propostes destinades a les empreses i a la pròpia administració local.

Pel que fa a la política econòmica, Alamany considera que "és important acostar a la ciutadania les qüestions econòmiques col·lectives per a que aquestes puguin debatre’s políticament, això és, prioritzant”. Front a la situació de deute que te l’ajuntament, L’Altraveu proposa replantejar els ingressos i les despeses de manera global. Entre altres mesures, rebutjar l’execusió de projectes megalòmans apostar per la introducció de criteris socials i ecològics en els impostos locals, reduir externalitzacions/privatitzacions de serveis públics i establir un major control de la despesa innecesaria (subministraments, protocol...). També creu que cal lluitar per una major descentralització de recursos cap a l’àmbit local.

Gemma Ubasart, exregidora del grup, ha explicat que l'àmbit local “és un espai que s’ha utilitzat de manera freqüent per fomentar un populisme securitari que sovint posa en entredit el respecte per drets i llibertats fonamentals de tota o una part de la població”. La formació defensa l’empadronament actiu de totes les persones que viuen al municipi, treballant també per l’arrelament de les persones nouvingudes. Per altra banda Ubasart afirma que s’ha de "fomentar la mediació social i penal, essent la intervenció policial i judicial l’últim recurs”. La formació aposta per a implementar mesures per a transformar la policia local en cos de policia de proximitat.