dijous, 17 de febrer del 2011

L'ordenació urbanística a debat

Els agents socials i polítics de la vila es reuneixen per primera vegada en quatre anys per debatre de manera oberta sobre el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès.

L’Altraveu sempre ha reivindicat que actes com aquests són indispensables per construir el municipi que volem. No obstant, ens agradaria fer uns quants aclariments sobre la trobada de dissabte. Coincidim plenament en el fet que cal consens a l’hora de decidir el futur urbanístic del nostre poble i així ho hem defensat al llarg del mandat. Per això, quan l’ajuntament va decidir unilateralment que calien les àrees residencials estratègiques vam reivindicar un espai de debat per avaluar si era realment necessari afavorir la construcció de més habitatge de venda privada, quan era demostrable que hi havia diversos espais dins del municipi susceptibles d’acollir habitatge social en sòl municipal, si era això el que es volia.  Aquest pont de diàleg no va existir mai.

Ara, que la crisi ha deixat aquesta operació urbanística de gran envergadura en suspens, potser valdria la pena redreçar el debat en aquest sentit. En matèria d'habitatge l’únic element aprovat pel ple (només amb el suport del trànsfuga) ha estat sense cap procés participatiu; la transformació en el sector de la zona del Turuguet (la Playtex) i la zona del camp de futbol. Aquest és de bon tros el que condicionarà més la gestió del municipi a nivell d’equipaments educatius, sanitaris i a la mobilitat i fins ara s’havia fet sense consens municipal ni modificació del Pla General. Per tant, és una qüestió de voluntat política que puguem anar en una direcció o una altra. Però que al final, es reconegui el fet que les decisions col·lectives sempre reverteixen de forma positiva sobre els projectes, és tot un èxit.

Articles relacionats
Per què ara la revisió del POUM?  
L’habitatge social de lloguer a Castellar és possible. Ho hem demostrat*.

2 comentaris:

Castellarenc ha dit...

Un tema, vinculat a la revisió del Poum, seria de can Bages... en les darreres setmanes he rebut per tres persones diferents rumors, sobre el possible trasllat de la Zona Hermètica de Sabadell (Bars, discoteques, etc), al futur poligon de can Bages a Castellar del Vallès.
M'han explicat que l'Ikea no vol que es traslladin al poligon de Sant Pau de Sabadell, i que l'actual ajuntament (PSC) de Castellar a ofert els terrenys de can Bages (ara per ara sense cap projecte ni espectatives de poder vendre`s) per la instal.lació de la zona de discoteques i bars al nostre poble.
En sabeu alguna cosa d'això?
Gràcies.

L'Altraveu ha dit...

Com bé dius,tot són rumors i L'Altraveu ha traslladat a l'equip de govern aquesta possibilitat que comentes. Però de moment tot són especulacions i no en sabem res. El que està clar és que els camps de Can Bages hipotecaran durant anys i anys la salut econòmica del nostre municipi. Deixant de banda la destrossa natural que s'hi ha fet.Quan sapiguem alguna cosa, ho farem saber.