dijous, 11 de juny del 2009

L’Ajuntament de Castellar multa amb 60€ a l’Altraveu

En l’inici dels ajuntaments democràtics, els partits polítics ocupaven el carrer amb cartells i enganxines per difondre el seu missatge i incentivar una societat poc acostumada a participar en unes eleccions democràtiques. Amb el temps, es va anar ordenant aquesta comunicació donades les necessitats de la jove democràcia. A Castellar, això ha derivat en l’ establiment de panells que s’instal·len només quan és època d’eleccions. Aquest és el model per fer participar la ciutadania; només cada quatre anys. Des de l’Altraveu, en canvi, creiem que la interacció amb el municipi ha de ser constant. Per això, no ens hem cansat d’organitzar debats, xerrades, jornades, etc. i sempre ens hem topat amb un escull impossible de resoldre per part de l’ajuntament. NO HI HA PROU ESPAIS per donar a conèixer els actes de les entitats que així ho desitgin.
Davant l’actitud passiva de l’ajuntament, hem utilitzat, com altres entitats, espais que valorem susceptibles d’adequar per aquest fi, com són les marquesines de la Vallesana. La resposta a això ha estat una multa de 60€. És a dir, es poden posar cartelleres amb interessos electorals, cartells faraònics per fer propaganda de qui promou i paga les obres del “fons Zapatero”. També es poden ocupar espais públics per publicitar empreses privades i generar ingressos a les arques municipals i també es pot ocupar la via pública per fer publicitat dels mitjans de comunicació locals. En canvi, les entitats del poble, sense afany de lucre, només tenen onze punts de reduïdes dimensions cedits per l’administració, malgrat que hem demanat al Ple Municipal més espais, sense cap éxit. És així com l’enquistada estructura de partits barra el pas a altres formes també legítimes de fer política i crear teixit social.
Volem demanar públicament que no se sancioni cap entitat per difondre activitats que dinamitzen la política, la cultura, l’ esport o la xarxa social de Castellar. Per part nostra, seguirem enganxant cartells a les marquesines i retirant-los, com hem fet sempre, després dels actes. Agrairíem que vosaltres, els partits polítics, fóssiu igual de diligents en les vostres faraòniques campanyes. Pel que fa a la multa, la dipositarem en un compte esperant que se solucioni el problema i hi poseu remei. Només aleshores, pagarem per col·laborar amb els costos d’ordenació d’espais. La multa significa un atac calculat i directe a noves formes d’entendre la democràcia. No se’ns pot privar d’aquestes amb actituds repressives. Diuen que els drets no es demanen sinó que es prenen. I això és el que farem. Perquè els temps encara estan canviant, senyors...
Comunicat Aleix Canalís: 02-04-09.pdf (1.093 kB)
Multa de l'Ajuntament: 11-05-09.pdf (175 kB)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé nois/es. Ben argumentat, ben estructurat i carregat de raó. Felicitats. Al PSC no li calen més pirulins perquè ja tenen l'Actual. A CiU li sobren els que hi ha perquè la senyora no està per anar rodolant pels carrers embrutant-se de cola; això són coses de progres.

Anònim ha dit...

No us podeu queixar; comparat amb les grans multes que van posar a Can Bages per tirar els arbres a la carretera, per llençar tota la merda que hi havia a llocs on ningú ho sap, per no senyalitzar ni tancar la zona d'obres, etc., etc., us ha sortit molt barato. A més, podeu estar contents de que colaboreu a eixugar el dèficit municipal. Apa, ànims i endavant, que ho esteu fent molt bé.