divendres, 15 de maig del 2009

La Plataforma Aturem el Polígon Industrial de Can Bages es reuneix amb Caixa Terrassa

El 25 d'agost de 2008 van començar les obres del polígon industrial de Can Bages i al cap de quatre mesos, un cop malmès una gran part d’aquest espai, la crisi ha aturat sobtadament les obres d'urbanització. L'empresa Tiferca es troba en concurs de creditors i amb demandes judicials. Aquesta nova situació econòmica ha fet que les propietats que tenien a Can Bages, el 41,03 % del polígon I, hagin passat a mans de Caixa de Terrassa.
L'altre gran propietari és la Immobiliària Colonial, que té el 51,19% del polígon II.
El dia 22 d'abril d'enguany una representació de la Plataforma Aturem Can Bages es va reunir amb directius de Caixa Terrassa a l'edifici de la Rambla Egara per explicar el que pensa la plataforma d'aquest projecte. La reunió va ser cordial i dialogant i es va plantejar una vegada més la possibilitat de no fer aquest projecte o que si més no s’actualitzi tenint en compte criteris moderns d’ocupació del sòl com ho és la compactació i s’adeqüi a la realitat econòmica i a la preservació de l’entorn.
En relació a aquest projecte, ens preocupa que l'Ajuntament de Castellar del Vallès no hagi mostrat més interès davant les successives irregularitats que des de la plataforma s'han denunciat. Això ha dut a malmetre l'entorn de la zona del Mas de Can Bages que el propi ajuntament deia que s'havia de preservar. També ens preocupa la negativa a replantejar un projecte poc adequat a la situació actual i que de ben segur no seria aprovat amb les normatives vigents. A més, s'estan donant facilitats per construir la depuradora pel propi polígon just davant del mas, en un espai reservat per a equipament municipal, quan amb un criteri més raonable són els promotors els qui han de oferir el sòl per els equipaments propis del polígon.
Per sort la crisi ha aturat les obres i ara en aquell entorn la vegetació torna a rebrotar amb força. Ara encara som a temps de no ocupar aquell espai amb naus i ciment. Tenim una nova oportunitat per que els responsables que gestionen aquest municipi repensin el projecte.

Plataforma Aturem el Polígon Industrial de Can Bages (signar)
www.aturemcanbages.org