dissabte, 26 de juliol del 2008

La poma d’Estepona

Ara, a un any i poc de les darreres eleccions municipals és moment de fer balanços, comentaris i declaracions. A Castellar del Vallès tenim un consistori que podríem anomenar atípic, encara que no únic a Catalunya. El senyor Roman forma part del consistori com a regidor no adscrit, ja que si bé es va presentar a les eleccions dins la llista de Convergència i Unió, un cop va acceptar el càrrec de regidor va sortir d’aquest grup municipal i actualment fa política per lliure sota la denominació de regidor no adscrit. Aquesta situació està permetent a l’equip de govern (PSC) aprovar moltes resolucions amb el vot contrari de totes les altres forces polítiques i comptant només amb el vot del senyor Roman.
Hem de recordar que a les passades eleccions no teníem llistes obertes i que els vots que van permetre que el senyor Roman fos regidor, fóren vots obtinguts per Convergència i Unió. Què ha passat? Per què el senyor Roman ha deixat el grup de Convergència i Unió? Potser per desacord dins del partit? Potser perquè Convergència i Unió va perdre les eleccions i ja no va formar govern? Potser perquè el senyor Roman volia formar part del govern municipal? De fet no ho sabem. Però qui sí ho sap cal que ho expliqui. Cal que tant els responsables de Convergència i Unió com el mateix senyor Roman ens expliquin a tots què ha passat. El poble ha de saber perquè els vots que Castellar va donar a CiU ara serveixen per anar en contra de les propostes de la mateixa Convergència i Unió.
La política, i molt especialment la municipal ha d’ésser una dedicació, no una professió per a cadascun dels regidors. Qui no s’ho plantegi d’aquesta forma està propiciant l’aparició de la corrupció, primer la moral i desprès l’econòmica, tal com recentment sembla que ha passat a l’Ajuntament d’ Estepona.
Si en un cistell de pomes n’hi ha alguna de podrida cal treure-la per evitar que amb el temps n’hi hagi més.
Seguir fent política com fins ara ens portarà a fer un poble d’esquenes als vilatans (la plaça Major, Can Bages, setena Escola, i ara les ARES). La lectura dels resultats electorals fou molt clara (PSC 10, CiU 7, L’Altraveu 2 i ERC 2), cap grup municipal té majoria absoluta, cal doncs que les decisions importants es decideixen per consens.
De la mateixa manera que cal que Convergència i Unió i el senyor Roman donin explicacions, també ho a de fer l’equip de govern. Cal que ens diguin perquè estan aprovant qüestions importants per al poble amb el vot legal, però amoral (en el sentit que no representa a ningú) del regidor no adscrit. Si totes aquestes explicacions no es donen, podrem pensar que la poma podrida no només està en el cistell d’Estepona.
Antoni Tintó